Polítiques educatives

L’educació pública ha de ser una prioritat per al nou govern de Pedro Sánchez

Amb la superació de la moció de censura presentada pel grup socialista en el Congrés dels Diputats, valorada positivament per STEPV i la Confederació STEs-i, el president Pedro Sánchez ha d’abordar amb urgència la recuperació i la dignificació de l’educació pública.

Sánchez, durant la presa de possessió del càrrec de president del govern espanyol

dilluns 04 juny 2018 16:57 h

Després del recent fracàs del Pacte Educatiu, és necessari agilitar els treballs per a la derogació de la LOMQE, implementant primer totes aquelles mesures que paralitzen els aspectes més negatius de la mateixa. Per això, és imprescindible recuperar el diàleg amb els sindicats i la comunitat educativa, menystinguts constantment per l’executiu de Mariano Rajoy. L’escola pública ha de ser l’eix vertebrador de l’ensenyament, i per això és imprescindible que siga igualitària, compensadora de les desigualtats, democràtica, laica, coeducadora, respectuosa amb les diferents llengües i cultures de l’estat, i lliure dels interessos privatitzadors i ideològics de les elits conservadores.

És urgent revertir totes les retallades educatives i consolidar el professorat interí

Igualment, és urgent revertir totes les retallades educatives i, amb això, la derogació immediata del RD 14/2012, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu. Reduir les ràtios d’alumnat en les aules o reduir les hores lectives del professorat és imprescindible per a millorar la qualitat educativa, i també millorar substan-cialment la política de beques i ajudes a l’estudi en tots els trams educatius, així com adequar els preus universitaris en benefici de la igualtat d’oportunitats.
Els índexs d’interinitat del professorat del sistema educatiu públic són insuportables i contraris a les directrius de la Unió Europea. En la passada legislatura, l’Acord per a la Millora de l’Ocupació Pública, subscrit pel Ministeri d’Hisenda i els sindicats CCOO, UGT i CSI-F, suposa segons el parer de STEs-i una solució deficient, traumàtica i injusta que dubtem que solucione el problema, més bé el pot agreujar. Aquest Acord impedeix que es recuperen els aproximadament 40.000 llocs de treball perduts amb les retallades imposades amb l’excusa de la crisi econòmica, al mateix temps que amenaça amb l’exclusió laboral els qui no superen els processos selectius en marxa, processos selectius regits per un sistema extraordinari d’accés a la docència rebutjat per la majoria sindical i que no assegura la consolidació del professorat interí com a funcionariat de carrera. Urgeix, doncs, negociar un nou sistema d’ingrés i, mentrestant, garantir l’estabilitat laboral del personal afectat.
STEPV i STEs-Intersindical espera del govern de Pedro Sánchez la recuperació del diàleg social a través de la taula sectorial del MECD, així com la posada en marxa de la negociació amb les i els representants de la comunitat educativa de l’ensenyament públic a fi de derogar la LOMQE i establir un nou marc normatiu que responga a les reivindicacions socials exposades.
4 de juny de 2018

Etiquetat com a

educació pública

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR