Professorat interí

L’acord de professorat interí no compleix cap dels objectius que es proposava

STEPV, CPI i AFID presenten un informe en què demostren la inutilitat de l’acord

Carmen Jordà (AFID), Marc Candela (STEPV) i Encarna Signes (CPI).

divendres 09 maig 2014 14:26 h

Fa poc més d’un any que es va signar un nou acord de professorat interí entre la Conselleria d’Educació i els sindicats de la Mesa Sectorial, excepte STEPV. La filosofia d’aquest acord era que els “millors” docents interins formaren part de les llistes, que són, segons Conselleria, els que aproven la fase completa d’oposicions. I, per altra banda, l’acord havia de servir perquè uns 1500 opositors amb la fase completa de l’oposició aprovada pugueren treballar.

Per aconseguir-ho, l’acord envia al final de les llistes aquells interins que no tenen cap oposició aprovada en el passat per substituir-los pels que sí que la tenen. En cada convocatòria d’oposicions es produirà aquesta reordenació de les llistes. En 2013 ja ha passat en el cos de mestres i en algunes especialitats de secundària i professorat tècnic d’FP arran de les oposicions que van tindre lloc en el passat mes de juliol.

Per tant, els llistats d’interins del cos de mestres ja han patit aquesta reordenació, que la Conselleria xifra en només 276 interins reordenats, cosa que l’estudi que hem fet desmenteix.

Les conclusions de l’estudi que presentem en l’informe que adjuntem, indiquen que l’acord no ha aconseguit cap dels objectius pels quals estava pensat i, en tot cas, ha perjudicat el col·lectiu d’interins més que l’ha beneficiat.

En resum, les nostres conclusions són les següents:

  1. L’acord ha reordenat en el cos de mestres 744 docents interins, que han perdut el seu lloc en la llista i han passat al final. En 2012 estaven convocats i han desaparegut de les llistes en l’adjudicació de juliol de 2013. En canvi, han eixit beneficiats 794 docents interins, que no van ser convocats en 2012 i han aparegut en les llistes de 2013. Per tant, no són els 276 reordenats com va afirmar recentment Conselleria en alguns mitjans de comunicació.
  2. Dels 744 reordenats que estaven convocats en les adjudicacions de 2012, el 60% va aconseguir vacant. En canvi, dels 794 que van millorar la seua situació en les adjudicacions de 2013 (en substitució dels reordenats que passen al final), només el 50% va aconseguir una vacant. Per tant, el saldo és negatiu en 10 punts, per la qual cosa l’acord ha perjudicat més gent que n’ha beneficiat.
  3. La Conselleria va afirmar en diverses notes de premsa parlant de l’acord que tot el professorat que aprovara la fase completa d’oposicions mantenia el seu lloc en la borsa. STEPV ja ha denunciat que no és aixi. De fet hi ha dos col·lectius que són automàticament reordenats en cas de convocar-se oposicions de la seua especialitat. Són els que han prestat serveis i no tenen res aprovat en el passat; i els que no han prestat serveis, tenen una oposició aprovada abans de la publicació de l’acord i comencen a treballar després de la publicació de l’acord. El fet de tindre una oposició aprovada no els serveix de res.

En l’informe que adjuntem, a banda d’explicar el procediment per arribar a aquestes conclusions, informem de les diferents casuístiques que ha generat l’acord en el professorat interí, que reafirmen el posicionament de STEPV, CPI i AFID de rebutjar l’acord i exigir-ne la derogació per a retornar a l’acord de 2010, que no generava cap dels greus perjudicis que està generant el nou acord.

Les tres organitzacions animem a participar demà al professorat interí en les manifestacions convocades per la Plataforma per l’Ensenyament Públic i visibilitzar el rebuig a la situació del professorat interí arran l’aplicació de l’acord.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR