Inici de curs

La Trobada de Plataformes Comarcals convoca manifestacions el 18 de setembre

Amb el lema “Consellera dimissió” es reivindica l’educació pública i el rebuig a les polítiques educatives del govern valencià i espanyol. A Alacant serà el 17, convocada per les plataformes comarcals del sud.
Entra i descarrega’t el cartell

Assistents a la Trobada d'ahir al Cremona

dissabte 13 setembre 2014 17:24 h

La Trobada de Plataformes Comarcals ha acordat, en la reunió del dia 12 de setembre al col·legi Cremona d’Alaquàs, convocar manifestacions a Alacant, València i Castelló el pròxim dijous 18 de setembre, coincidint amb la convocatòria de vaga estudiantil.

També es vol traslladar el suport i la solidaritat a aquelles direccions que estan patint la repressió per Conselleria

En la reunió s’ha analitzat la situació d’inici de curs, especialment les conseqüències negatives de l’avançament de l’inici del curs, que ha intentat dificultar la tasca d’organització i preparació per part dels docents. Això, sumat a les altes temperatures d’aquest mes de setembre, ha provocat una onada d’indignació en tots els centres educatius per part de la comunitat educativa i, conseqüentment, la mobilització de l’alumnat i la seua negativa a entrar a les aules fins que les temperatures es normalitzen.

La Trobada dóna suport a totes aquestes accions i ha acordat convocar manifestacions unitàries per tal d’exigir la dimissió de la Consellera Català per la seua nefasta gestió en educació. Aquestes manifestacions són les següents:

- València, dijous 18 de setembre, a les 18:30h, des de la Plaça Sant Agustí.

- Castelló, dijous 18 de setembre, a les 18:30h, des de la Plaça Maria Agustina.

- Elx, dijous 18 de setembre, a les 19:30h, des de la Plaça els Algeps (Ximeneies).

- Alacant, dimecres 17 de setembre, a les 18:30h, des de la Casa de les Bruixes (convocada per les Plataformes comarcals del sud).

El lema de les manifestacions serà “Consellera dimissió!”, en rebuig a la seua nefasta gestió en educació, clarament evidenciada en aquest inici de curs, amb una aplicació precipitada de la LOMQE -una llei que no vol ningú-, i l’avançament del curs i de les proves de recuperació que han acabat amb la paciència del professorat. A tot això se li ha sumat la intensíssima calor d’aquests dies que ha impossibilitat la impartició de classes amb normalitat.

A més, les manifestacions també es convoquen per continuar evidenciant el rebuig a les retallades de professorat, de beques i ajudes a l’alumnat, l’augment de ràtios, el tancament d’unitats i les retallades de línies en valencià.

En la Trobada de Plataformes Comarcals també s’ha volgut manifestar el suport a la comunitat educativa del Col·legi Cremona d’Alaquàs, que està donant un exemple de lluita i dignitat en defensa de l’escola pública i exigeix l’habilitació immediata d’una unitat de 3 anys i la construcció del centre educatiu promés fa anys.

També es vol traslladar el suport i la solidaritat a aquelles direccions que estan patint la repressió de la Conselleria d’Educació per haver autoritzat la suspensió de les classes per la calor o, simplement, la impartició de les classes en el pati del centre.

Finalment, instem a la Consellera d’Educació, María José Català, a reconéixer que la decisió d’avançar el curs al 3 de setembre i les proves de recuperació a juliol ha estat un error. A recóneixer que l’aplicació de la LOMQE ha estat precipitada i improvisada, carregant el professorat de feina i poc temps per a preparar-se, sense que els llibres de text hagen arribat a molts centres educatius, abandonant els centres educatius a la seua sort amb més de 30ºC de temperatura sense instruccions clares de com actuar i sense atrevir-se a suspendre les classes per no reconéixer que l’avançament del curs ha estat un error.

Per tot això, i molt més, exigim la seua dimissió, consellera Català.

Cartell manifestacions:
18 setembre
Descarrega’l ací, imprimeix-lo i difon-lo en el teu centre


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR