Professorat interí

La PECEPI acorda intensificar la lluita per la consolidació del col·lectiu docent interí

En una reunió celebrada a Múrcia, que ha comptat amb noves adhesions, la Plataforma Estatal per la Consolidació i Estabilitat del Professorat Interí (PECEPI) acorda intensificar la mobilització per garantir la consolidació de les i els docents interins davant la propera oferta massiva d’oposicions, que es desprèn de l’acord signat entre Ministeri d’Educació i algunes organitzacions sindicals.

Un moment de la reunió de la PECEPI a Múrcia

diumenge 17 setembre 2017 13:29 h

La PECEPI ha celebrat una important trobada, ahir 16 de setembre a Múrcia, a la qual han acudit col•lectius d’interins de diferents punts de l’estat.

És fonamental informar i mobilitzar a tot el col·lectiu, ja que en els propers dies es prendran decisions

L’associació d’interins docents de la Regió de Múrcia (AIDMUR) i el sindicat STERM han actuat com a amfitrions en una trobada en què ha assistit per primera vegada l’Assemblea de Docents Interins de Madrid (ADIMA), i que ha rebut el suport explícit de la Plataforma d’Interins d’Aragó (PIA). A més han intervingut altres membres de la plataforma com les organitzacions estatals Stes-I i la Federació Estatal de Docents Interins (FEDI), i col•lectius d’altres territories com Castella-la Manxa, Andalusia i País Valencià, com ADI, CPI, STEPV o STEM.
La quarta reunió de PECEPI ha transcorregut en un clima d’indignació a causa l’actitud immobilista del Ministeri d’Educació i la incertesa davant el futur del col•lectiu interí que uneix a milers de treballadors i treballadores de l’ensenyament públic.
Els col•lectius reunits a Múrcia coincideixen en l’anàlisi d’una situació que és excepcional per al professorat interí, amb una situació d’inestabilitat, discriminació, retallades i precarietat marcada per l’alta taxa d’interinitat existent i l’acord signat entre el govern i les organitzacions sindicals UGT, CCOO i CSIF; acord que no ha de desvirtuar-se i esdevenir un ERO massiu que canvie uns treballadors per altres i sense un horitzó de futur clar.
En la situació actual entenem necessari un procés extraordinari de consolidació per al col•lectiu docent i actuarem per dissenyar i executar un full de ruta que ha de tenir, com a principal finalitat, la consolidació del col•lectiu docent interí i solucionar la situació d’inestabilitat i precarietat laboral del mateix .
És un sentiment general, entre tots els col·lectius reunits, la necessitat d’abordar de forma simultània els processos de consolidació de treballadores i treballadors, no només de places, i els sistemes de llistes, per dotar-los d’una major estabilitat.
Durant tota la reunió els col·lectius han tingut presents els milers de companys i companyes que durant aquests anys han perdut el seu lloc de treball, i que considerem docents amb experiència vàlids que mai haurien d’haver abandonat el sistema educatiu.
Per a les organitzacions presents és fonamental informar i mobilitzar a tot el col·lectiu, ja que en els propers dies es prendran decisions que afectaran directament a les condicions de treball i la continuïtat, o no, de milers de professionals de l’Ensenyament Públic.
Des de la PECEPI ja s’han realitzat diferents accions en pro de conscienciar a tot el col•lectiu docent, com mobilitzacions a Madrid o impulsar una PNL per la consolidació de les treballadores i treballadors docents interins; PNL que finalment va ser presentada al Congrés dels Diputats pel parlamentari Javier Sánchez Serna.
La plataforma, a més, es proposa com a propers reptes la mobilització en tots els territoris, on pretenem desgranar les nostres propostes per a la consolidació de les i els docents interins, assemblees que vindran acompanyades amb mobilitzacions i campanyes a xarxes socials, que aniran in crescendo en funció de com es desenvolupen les negociacions.
La PECEPI seguirà treballant en tots els punts de la geografia de l’Estat amb l’objectiu que cap treballadora ni treballador docent interí perda el seu treball, buscarà la complicitat de tots els agents socials i polítics que compartisquen aquest escenari, realitzant propostes com l’aplicació de l’article 61.6 del TREBEP, i fins i tot fòrmules alternatives, sempre que garantisquen l’estabilitat del col•lectiu i el retorn de les companyes i companys expulsats de les aules.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR