Polítiques educatives

La jornada contínua, perspectives i experiències

STEPV ha celebrat tres jornades a Alacant, València i Castelló i han comptat amb professorat dels centres amb jornada continuada

diumenge 23 novembre 2014 16:48 h

El debat sobre la jornada continua fa temps que s’està produint entre el professorat. Des de 2008 que es va començar a tractar el tema en les meses de negociació, han estat diversos els intents de regular-la i aplicar-la, gràcies a la pressió sindical. En aquell moment STEPV ja va elaborar documents informatius i convocar jornades per a debatre sobre la jornada continua.

És cada centre docent la que ha de valorar, d’acord amb la seua realitat concreta, quin és el millor model de jornada

Ara toca reprendre aquest debat davant la imminència de la negociació d’una ordre que en regularà les condicions. Per això el sindicat ha convocat unes noves jornades a Alacant, València i Castelló perquè els centres que l’estan implantant experimentalment expliquen l’experiència.
En les jornades s’ha evidenciat la necessitat que cada centre educatiu puga decidir sobre el model de jornada que necessita l’alumnat i la comunitat educativa per dur endavant el seu projecte educatiu amb el màxim de garanties, ja siga partida o continua. També ha quedat clar que no hi ha un model únic de jornada continuada, sinó que cada centre l’ha d’ajustar a la seua realitat. No és el mateix un centre en un entorn urbà que un altre en un de rural.
També s’ha evidenciat que cal molta pedagogia i informació a les famílies sobre el projecte de la jornada continua que s’aplicarà al centre per difuminar els possibles recels a eixe model, perquè l’experiència dels centres desmenteix alguns mites que s’han instal·lat al voltant de la continua, com la baixada del rendiment acadèmic, la pèrdua del menjador escolar, etc.
En definitiva, és cada centre docent i cada comunitat educativa la que ha de valorar, d’acord amb la seua realitat concreta, d’acord amb el seu projecte educatiu, d’acord amb les circumstàncies que l’envolten, quin és el millor model de jornada per a l’alumnat, les famílies i el professorat.
Tal i com la Conselleria d’Educació ha manifestat, en desembre es negociarà l’ordre que regularà el model de jornada contínua (una ordre que podríem haver començat a negociar la setmana passada, juntament amb el decret de jornada) i el Sindicat el farà arribar als centres i al professorat perquè puguen aportar-nos idees i suggeriments.
Des de STEPV agraïm als ponents i a les persones que han participat en les jornades l’esforç realitzat i la seua aportació a l’enriquiment d’un debat que ha estat apassionant, responsable i amb la perspectiva de millorar l’escola que ens estimem.

Un moment de les jornades a Alacant i València, respectivament
alacantjc

valenciajc


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR