Retallades

La Conselleria regula les absències al treball que no generen baixa mèdica

És una nova retallada per al professorat, que no tenia cap limitació abans d’aquesta nova normativa, fruit de l’acord de 23 d’octubre de 2013

dimarts 28 octubre 2014 20:10 h

El 23 d’octubre de 2013 tots els sindicats de la funció pública, excepte STEPV-Intersindical Valenciana, signaven un acord amb el govern valencià que prorrogava el Decret Vela fins a 2015, any d’eleccions municipals i autonòmiques. En eixe acord també apareixia el compromís de publicar una normativa per a regular els dies d’absències al treball que no generaven baixa (IT).

STEPV presentarà una esmena per aclarir que no es poden computar les visites o proves mèdiques en aquests quatre dies

Posteriorment, el DOCV publicava el Decret 96/2014, de 13 de juny, en què regulava aquestes absències i les limitava a quatre dies per any (tres dels quals poden ser consecutius). Es tracta d’absències al treball per qüestions mèdiques (indisposicions puntuals, etc.) o accidents que no arriben a generar una baixa mèdica. En eixos quatre dies a l’any no hi ha descompte en nòmina, però una vegada consumits aquests dies el descompte serà del 50% de la nòmina de cada dia d’absència.

Fins ara, el professorat no tenia cap limitació de dies a l’any en aquests casos, amb la qual cosa, tant l’acord del 23 d’octubre de 2013 com el Decret 96/2014 suposen una nova retallada de drets laborals.

En les instruccions d’inici de curs de primària i de secundària també apareix l’aplicació al professorat del Decret 96/2014, gràcies a un dels sindicats signants, que va insistir en què es contemplara. No cal dir que STEPV s’hi va oposar, com ha fet amb tota la normativa de retallades de drets del professorat.

Ara, la Conselleria vol negociar una circular en mesa tècnica i sectorial, el dia 29 i 30 d’octubre respectivament, per a concretar l’aplicació del Decret 96/2014.

STEPV ha tingut moltes consultes sobre si les visites o les proves mèdiques computàven en aquests quatre dies, ja que sembla que hi ha inspectors i equips directius que interpreten que s’han de descomptar d’aquests quatre dies. Això no és així, perquè són permisos retribuïts i, per tant, no s’han de descomptar d’aquests quatre dies. La circular no acaba d’especificar aquest fet, per la qual cosa, STEPV presentarà una esmena per aclarir que no es poden computar les visites o proves mèdiques en aquests quatre dies. D’aquesta manera es clarificarà aquesta situació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR