Meses de negociació

La Conselleria i l’ISEA estudiaran les propostes plantejades per STEPV sobre conservatoris

La Mesa Tècnica ha abordat la problemàtica generada per la denegació de les comissions de serveis i la situació del professorat interí dels professionals

dimarts 22 setembre 2015 17:38 h

La Mesa Tècnica d’aquest matí ha tractat la situació dels conservatoris superiors i professionals després que la Conselleria denegara les comissions de serveis no contemplades en el RD d’especialitats del cos de catedràtics de música.

STEPV ha plantejat la necessitat d’obrir un procés de negociació per a parlar de les plantilles d’aquests centres, establir criteris transparents a l’hora d’atorgar les comissions de serveis, negociar la convocatòria d’oposicions i la resta de procediments de provisió de llocs. STEPV ha instat a la Conselleria a proposar la modificació del RD d’Especialitats del cos de catedràtics per a subsanar les deficiències i buits normatius que compté. També ha proposat la regulació d’un procediment perquè els professorat interí dels conservatoris professionals puga accedir a les borses del superior de forma automàtica i respectant l’ordenació actual.
Quant als conservatoris superiors, la Conselleria ha respost que el procediment de promoció interna (accés al cos de catedràtics) està en marxa. També han confirmat que hi haurà oposicions (de moment hi ha 10 places compromeses) i han d’estudiar l’ampliació d’aquesta oferta. Estan estudiant la possibilitat de regular un procediment de millora de l’ocupació perquè encara no està desenvolupat, així com l’oferta de places per als conservatoris superiors en el concurs de trasllats.
Quant als conservatoris professionals, la Conselleria ha informat que han començat l’estudi de les plantilles dels conservatoris professionals per catalogar els llocs de treball i que estan revisant els convenis amb els antics conservatoris municipals o de diputació que ara formen part de la xarxa de la Generalitat Valenciana.
Quant a la proposta d’integrar el professorat interí del professional a les borses del superior, la Conselleria s’ha compromés a estudiar-ho i d’entrada no veuen cap inconvenient per dur-ho a terme. Per desgràcia, l’opinió de la resta de sindicats de la mesa no és tan clara com la de conselleria i plantegen una sèrie de problemes sense concretar-los, la qual cosa pot allargar el procés per a regular aquesta proposta, que és urgent, ja que un centenar de docents interins dels conservatoris professionals s’han vist en l’atur per la denegació de les comissions de serveis en els centres superiors.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR