Mobilitzacions

La comunitat educativa torna a eixir al carrer

Es reclama un canvi educatiu després de les eleccions autonòmiques del 24 de maig

La pancarta de STEPV, AFID i CPI en la manifestació del 9 de maig

diumenge 10 maig 2015 08:48 h

València ha tornat a acollir una nova manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic. Sota el lema “Pel canvi educatiu”, la manifestació va recórrer novament els carrers de València.

La Plataforma ha traslladat les seues demandes als partits polítics amb opció de governar després del 24M

En aquesta ocasió es reclamava un canvi en les polítiques educatives del govern valencià i espanyol, que posen fi a les retallades i paralitzen l’aplicació de la LOMQE i avancen cap a un model diferent d’escola, tal i com reprodueix el manifest llegit en acabar la manifestació:

MANIFEST 9 DE MAIG 2015
Ha arribat l’hora del canvi educatiu. No podem permetre més agressions a l’educació. Des de fa anys estem treballant per una educació pública, laica, inclusiva, democràtica, participativa i en valencià. Ens hem oposat amb fermesa a les polítiques educatives dels governs valencià i espanyol d’aquests darrers anys, consistents en aplicar retallades sistemàtiques en totes les etapes del sistema educatiu, en imposar una llei -la LOMQE- que no vol ningú i que ataca novament l’ensenyament públic, en desprotegir l’alumnat que més necessitats té, en aplicar reformes en les universitats sense consensuar, en entrebancar l’avanç de l’ensenyament en valencià.
Però ara, ha arribat l’hora del canvi i tenim una oportunitat per fer-lo possible. I per això hem de definir el model d’escola que volem. Per això hem traslladat als partits de l’oposició amb possibilitats de governar un document que recull algunes propostes que portem temps defensant:
- Volem una xarxa pública d’oferta obligatòria de 0-3 anys.
- Volem centres educatius públics on calga per atendre les necessitats d’escolarització amb unes infraestructures en bones condicions.
- Volem recuperar i millorar les condicions laborals del professorat i un nou acord de professorat interí.
- Volem més i millors plantilles de professorat en totes les etapes educatives.
- Volem una matriculació equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives especials en tots els centres sostinguts amb fons públics.
- Volem derogar el districte únic i recuperar la zonificació anterior.
- Volem la reducció de les ràtios d’alumnat.
-  Volem un model plurilingüe real i efectiu que permeta que l’alumnat domine les llengües oficials i siga capaç de comunicar-se en una llengua estrangera. El valencià ha de ser l’eix central d’aquest model plurilingüe.
- Volem recuperar la capacitat de decisió i participació de la comunitat educativa en els centres.
- Volem ampliar les beques de transport i menjador escolar des d’infantil a batxillerat.
- Volem la gratuïtat de tots els materials curriculars.
- Volem l’eliminació dels concerts a centres que segreguen per raons de sexe o socioeconòmiques i a les etapes no obligatòries (Formació Professional i Batxillerat). - No volem la cessió de terrenys públics als centres privats
- Volem que es prioritze el manteniment d’unitats en la xarxa pública.
- Volem uns pressupostos millors i transparents i que es blinden en els pilars fonamentals com són la sanitat i educació que garanteixen l’estat del benestar.
- Volem la derogació de la LOMQE i un pacte educatiu entre les forces polítiques i socials no condicionat a la conjuntura política del moment.
- Volem una escola laica.

Aquestes són les demandes que hem fet arribar als partits polítics de l’oposició amb possibilitat de governar. A tots els volem agrair el seu compromís amb la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic i amb l’escola pública.
Aquest és el model d’escola que volem, el que necessita el País Valencià i pel qual hem de continuar lluitant.

Ara és l’hora del canvi, ara és l’hora del canvi educatiu.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR