Meses de negociació

Es negocia el currículum d’ESO i Batxillerat

STEPV trasllada les seues esmenes i les de diferents col·lectius de professorat

Delegació de STEPV en la Mesa Sectorial, amb representants de diferents col·lectius de professorat

dijous 11 gener 2018 15:10 h

Aquest matí s’ha negociat en Mesa Sectorial la modificació del decret de currículum d’ESO i Batxillerat. Les modificacions proposades per la Conselleria afecen la distribució horària d’algunes assignatures i també se’n creen de noves.

En la delegació de STEPV hi han assistit representants de diferents col·lectius de professorat

En la delegació de STEPV hi han assistit representants de l’Assemblea de Professorat de Filosofia, de l’Associciació de Professorat de Tecnologia i del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física.
STEPV ha destacat positivament alguns aspectes del decret que intenta minimitzar els efectes negatius de la LOMQE, malgrat que l’administració autonòmica té poc marge de maniobra. En eixe sentit, la Conselleria deixa en una hora la càrrega horària de Religió en secundària, introdueix Educació Físicoesportiva i Salut en 2n de Batxillerat (tot i que és voluntària i a més a més de la resta de les matèries) i amplia l’oferta d’optatives en batxillerat que trenca la clàssica divisió entre ciències i lletres.
Ara bé, les modificacions proposades per la Conselleria incrementen la càrrega horària de l’alumnat en batxillerat, fonamentalment per l’augment d’una hora d’anglés per a treballar la competència comunicativa oral en llengua estrangera. En eixe sentit, STEPV considera que la millor manera per a treballar aquesta competència no és incrementar l’horari de l’alumnat sinó possibilitar desdoblaments d’aquesta matèria (i de la resta de llengües) i treballar en grups reduïts. La Conselleria estudiarà aquesta proposta per evitar l’increment horari en 1r de Batxillerat.
Una altra proposta de STEPV que ha estat acceptada és la d’introduir com a matèria específica l’assignatura d’Història de la Filosofia en 2n de Batxillerat, en la modalitat d’Arts. A diferència de la resta de modalitats (de Ciències i d’Humanitats i Ciències Socials) on s’ha recuperat com a obligatòria aquesta assignatura, en la modalitat d’Arts no està contemplada.
Els representants dels diferents col•lectius de professorat que han assistit en la delegació de STEPV han traslladat al Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, i al Director General de Política Educativa, Jaume Fullana, les seues reflexions, inquietuds i propostes respecte als seus àmbits de coneixement. STEPV també ha fet arribar les propostes de Societat Espanyola d’Estudis Clàssics (SEEC) i de l’Associació de Professionals de Física i Química a la Conselleria perquè les estudie i les tinga en consideració.
Aquests col·lectius (i d’altres) s’han vist clarament perjudicats per la LOMQE i el Reial Decret de mínims del Ministeri d’Educació que menysté algunes assignatues, matèries o àmbits de coneixement fonamentals per a la formació integral de l’alumnat.
Aquesta consideració també ha estat compartida per l’administració, però el poc marge de maniobra que té el govern autonòmic en matèria d’ordenació curricular de les matèries limita molt les possibilitats de modificació de l’estructura del currículum en qualsevol etapa educativa.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR