Polítiques educatives

Els centres educatius planten cara a les revàlides i les proves diagnòstiques

STEPV felicita la comunitat educativa per l’èxit de la campanya contra aquestes proves.

STEPV

dissabte 30 maig 2015 06:27 h

STEPV té constància que en molts centres educatius del País Valencià els pares i mares no han dut l’alumnat de 3r de Primària a les aules per a no realitzar les revàlides, atenent la proposta de la Trobada de Plataformes Comarcals, concretada en la campanya presentada el passat 8 de maig (veure document ací).

El Sindicat ha denunciat les pressions de l’administració als centres educatius per obligar a fer passar les proves

Fa poc, el Sindicat denunciava les pressions de l’administració als centres educatius per obligar les direccions, professorat, famílies i alumnat a passar aquestes proves, la qual cosa demostra l’èxit de la campanya de rebuig a les revàlides.
La Conselleria d’Educació ha tornat a insistir en què l’alumnat que no celebre les proves en les dates previstes (28 i 29 de maig), les realitzarà pròximament. En el calendari d’aplicació de les proves de la Conselleria d’Educació, només es contemplen com a dates alternatives de realització els dies 1 i 2 de juny, però no més enllà.
Quant a les diagnòstiques, molts centres han fet arribar al Sindicat queixes per les proves, en el sentit que el material digital (CD) no funcionava bé, ni la qualitat dels àudios era bona, ni l’alumnat tenia prou temps per completar les activitats.
El Sindicat rebutja aquestes proves perquè són un atemptat a l’autonomia pedagògica del professorat i dels centres, serveixen per a fer rànquings de centres, sotmeten a molta pressió l’alumnat i altera el funcionament normal dels centres educatius, entre altres aspectes.
STEPV celebra l’èxit d’aquesta campanya perquè qüestiona un dels aspectes centrals i fonamentals de la LOMQE, com són les revàlides, i felicita la comunitat educativa per haver plantat cara a la imposició d’aquestes proves i l’anima a continuar la lluita per evitar l’aplicació de la LOMQE el curs que ve i per exigir la seua derogació immediata.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR