Jornada Continuada

El nou esborrany de jornada contínua manté les dificultats per adoptar-la

El Consell Escolar valencià tractarà el tema demà. La Conselleria no ha convocat la segona Mesa Sectorial per a tractar el tema, tal i com s’havia compromés

STEPV

Dilluns 21 març 2016 17:11 h

El Consell Escolar valencià tractarà demà l’esborrany d’ordre de jornada contínua sense que prèviament es convoque la segona reunió de la Mesa Sectorial per a continuar negociant l’esborrany, tal i com es va comprometre el Secretari Autonòmic en la reunió de la setmana passada.

STEPV presentarà les mateixes esmenes en el Consell Escolar valencià que en la Mesa Sectorial al nou esborrany. La Conselleria només ha acceptat introduir una referència als Centres Rurals Agrupats i a educació especial, tal i com es va demanar en la Mesa Sectorial, però no ha atés altres demandes.
En concret, STEPV va demanar que s’incloguera en els pressupostos de la Generalitat una partida pressupostària per a finançar les activitats extraescolars que organitzen els centres que s’acullen a la jornada contínua, per garantir-ne la gratuïtat. També va proposar flexibilitat als centres per organitzar la jornada (hores d’entrada i d’eixida, horaris d’eixida del menjador, etc.) així com autonomia perquè el claustre acorde també la distribució de les hores complementàries del professorat. La proposta de Conselleria obliga a uns horaris complementaris que trenquen l’organització actual en la immensa majoria dels centres educatius, perquè imposa uns horaris fixos.
Igualment, va proposar que s’eliminara la necessitat d’un informe favorable de l’ajuntament de la localitat, ja que no és competència local donar el vist i plau al model de jornada dels centres educatius. En tot cas, els ajuntaments han de col•laborar, en els centres que s’acullen a la jornada contínua, a l’organització i finançament de les activitats extraescolars que es programen.
Aquestes propostes no han estat considerades per l’administració, i això significarà que l’aplicació de la jornada contínua es pot veure entrebancada en molts centres educatius que desitgen acollir-se a aquest model.

Enllacem ací el nou esborrany


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR