Meses de negociació

El nou decret de sexennis reconeixerà el temps durant la vigència del Decret Vela, com exigia STEPV

No hi ha un nou acord de sexennis, com afirmaven la resta de sindicats. STEPV, únic sindicat que exigeix la incorporació del professorat interí en el decret

 

dimecres 30 abril 2014 16:57 h

Aquest matí ha tingut lloc la mesa tècnica per a tractar el nou decret de sexennis i l’ordre que regula l’acreditació i valoració de la formació a efectes dels sexennis.

El nou decret conté el que ja estava anunciat prèviament i que STEPV va exigir per escrit

Abans de començar a tractar el decret, STEPV ha demanat el text del nou acord de sexennis signat per la conselleria i la resta de sindicats en la comissió de seguiment de l’acord de 1991 que va tindre lloc la setmana passada (en plenes vacances de pasqua), per entendre que el marc de negociació dels acords és la Mesa Sectorial i no les comissions de seguiment dels acords i, per tant, es vulnerava el dret de negociació col·lectiva a STEPV.
L’administració ha aclarit que no hi ha un nou acord en substitució de l’anterior, sinó que es va acordar publicar un nou decret de sexennis en substitució del de 1993 i una nova ordre de formació. Per tant, la informació que han estat distribuint la resta de sindicats sobre l’existència d’un nou acord que substitueix a l’anterior no és certa. CCOO, UGT, ANPE i CSIF van enganyar l’opinió pública, els mitjans de comunicació i el professorat dient que n’hi havia un nou acord quan aquest no existia.
El Sindicat també ha qüestionat la convocatòria de la comissió de seguiment de l’acord de sexennis del 91 (que STEPV no va signar i, per tant, quedava exclós de la reunió) per a tractar sobre un decret i una ordre que ja va anunciar la Conselleria en meses anteriors i en la Junta de Portaveus que s’anaven a negociar en Mesa Sectorial. Per tant, la convocatòria de la comissió de seguiment respon a un interés propagandístic de l’administració de l’acord de 23 d’octubre de 2013 que prorroga les retallades del decret Vela. I, novament, la resta de sindicats li tornen a donar un baló d’oxígen avalant un govern culpable de les retallades més fortes en la història en condicions laborals del professorat i de l’escola pública en general.
El nou decret conté el que ja estava anunciat prèviament i que STEPV va exigir per escrit: és a dir, que es respectaria el dret del professorat al reconeixement dels sexennis durant la vigència del decret Vela i introdueix una simplificació administrativa quant a la demanda dels sexennis que ja no caldrà sol·licitar. Ara bé, les activitats de formació realitzades fora dels plans de formació en centre o en els CEFIRE s’han de continuar acreditant.
D’altra banda, STEPV ha estat l’únic sindicat que ha reclamat el dret del professorat interí al cobrament dels sexennis (que el nou decret no contempla) d’acord amb les sentències que el Sindicat està guanyant recentment. Si no s’incorpora el professorat interí en aquest decret STEPV reclamarà judicialment la seua incorporació per garantir el dret d’aquest col·lectiu a cobrar-los i per evitar una nova onada de recursos del professorat interí que es produirà amb total seguretat. El Sindicat considera inacceptable que tant sindicats com Administració Docent es neguen a reconéixer un dret de milers de persones que està avalat per nombroses sentències.
El Sindicat també ha exigit que el decret continga les quantitats de cada un dels sexennis ja que el decret deriva en els pressupostos anuals, que no es negocien en Mesa Sectorial, la fixació d’aquestes quantitats anualment. No fer-ho deixa en mans de l’Administració la regulació de la seua quantia.
Quant a l’ordre que regula l’acreditació i valoració de la formació a efectes dels sexennis simplement es reconeix que els cursos de formació seran els regulats en l’ordre 65/2012 que estableix el model de formació permanent del professorat i el disseny, reconeixement i registre de les activitats formatives, que està en vigor des de fa dos cursos.
En acabar la mesa, l’administració ha lliurat l’acord, que adjuntem en aquesta nota.
Finalment, el Sindicat crida a la participació massiva en les manifestacions del proper dia 10 de maig per una altra política educativa i contra tots els acords signats que avalen la política antisocial del govern valencià.

Acord de la comissió de seguiment de l’acord de sexennis de 1991


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR