Meses de negociació

El MECD inicia la negociació del procés d’estabilització de l’ocupació docent

STEs-i adverteix que no permetrà l’acomiadament massiu de professorat interí

Seu del Ministeri d'Educació a Madrid

dimecres 28 juny 2017 16:58 h

Una vegada aprovats els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017, el passat dilluns 26 de juny, que integren en l’article 19.1 l’Acord per a la Millora de l’Ocupació signada amb les organitzacions sindicals en la Mesa General de les Administracions Públiques, el MECD ha convocat avui la Mesa Sectorial d’Educació Pública no universitària amb un únic punt: el Procés d’Estabilització del Personal Docent.

El procés d’estabilització que ara s’inicia no pot convertir-se en un vertader ERE per al professorat interí

STEs-i ha reiterat la seua crítica a aquest acord perquè suposa el manteniment de les retallades educatives, no crea ocupació ni recupera els llocs de treball perduts en aquests últims anys i, a més, no assegura un procés de consolidació de l’ocupació del professorat interí.
El Secretari d’Estat d’Educació, Marcial Marín, ha comunicat els eixos d’actuació que el MECD considera per a executar el procés d’Estabilització d’Ocupació prevista en els PGE, amb intenció d’aconseguir el màxim consens entre les organitzacions sindicals i les CCAA. El Ministeri considera que l’actual sistema d’accés a la funció docent -el RD 276/2007-  és vàlid per a aquest objectiu. Davant açò, STEs-i ha defensat la necessitat d’arbitrar un sistema diferenciat i extraordinari d’ingrés que possibilite la consolidació real de tot el professorat interí com a personal funcionari de carrera. La majoria sindical, en qualsevol cas, hem demandat la conveniència d’habilitar un sistema extraordinari que done resposta a una situació també extraordinària.
Marín ha proposat que el procés es desenvolupe en tres ofertes d’ocupació pública a executar durant els pròxims cinc anys, tractant d’igualar les oportunitats per a cada cos docent, amb dos anys per a cadascun i una última convocatòria ‘granera’ per a tots els cossos. L’Administració calcula inicialment en unes 110.000 les places estructurals ocupades per professorat interí, a les quals suma les places derivades del 100% de la taxa de reposició fins a aconseguir unes 150.000, quantitat que considera satisfactòria per a atendre l’estabilització de les places docents entre professorat interí i aspirants de nou accés.
A més, ha posat sobre la taula el canvi de temaris, qüestió que queda pendent d’estudi i sobre la qual els diferents sindicats hem plantejat diversos dubtes, per la incertesa que tal precipitació pot generar entre les persones aspirants.
Quant al calendari de negociació, el MECD ens emplaça a una nova reunió al setembre, la qual cosa ha sigut contestat majoritàriament per les organitzacions sindicals reclamant celeritat amb la continuació de la negociació al juliol, per a oferir major seguretat als col·lectius afectats.
El procés d’estabilització que ara s’inicia no pot convertir-se en un vertader ERE per al professorat interí. Ens trobem davant un moment crucial i excepcional. STEs-i anima al col·lectiu interí a participar en les assemblees que els nostres sindicats, en col·laboració amb la Plataforma per l’Estabilitat i la Consolidació del Professorat Interí (PECEPI), convoquen en els diferents territoris per a informar, conèixer les vostres opinions i propostes, a més de coordinar i dinamitzar la mobilització.

Secretariat de STEs-intersindical


Comentaris

Carlos Marco Blasco

28 juny 2017 / 18:48 h

1.- Al final del primer paràgraf dieu: <<La majoria sindical, en qualsevol cas, em demandat la conveniència d’habilitar un sistema extraordinari que done resposta a una situació també extraordinària>>. Vos pregunte: aquí, amb la majoria sindical, us referiu a la majoria de sindicats, o a STEs-i (açí STEPV) perquè sou el sindicat amb més vots del professorat?
2.- És un pas q el Secretari d’Estat d’Educació propose 3 ofertes d’ocupació pública a executar en 5 anys. Però encara es poc: matemàticament els comptes per asegurar q molts interins podrien obtindre plaça són almenys 5 ofertes en 8 anys. I encara així seria injust per al interí que s’en anara a l’atur. Els interins han donat molt a l’ensenyament públic. Lo just és lo que proposa STEPV: CONSOLIDACIÓ DE TOTS ELS INTERINS. Ànim interins, ànim STEPV!


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR