Consell Nacional

El Consell Nacional aprova la convocatòria de mobilitzacions del professorat els pròxims mesos

No es descarta la possibilitat de convocar vagues per les condicions laborals del professorat i per l’estabilitat del col·lectiu interí

Un moment del CN de dissabte

diumenge 12 novembre 2017 13:17 h

El Consell Nacional de STEPV, màxim òrgan de decisió entre congressos, va aprovar ahir el pla d’acció sindical per al curs 2017/18 en ensenyament públic no universitari i ensenyament privat.

El CN considera imprescindible la negociació de la millora de les condicions laborals del professorat i el pacte d’estabilitat

En ensenyament públic no universitari el Consell va aprovar iniciar mobilitzacions per a exigir la convocatòria de la Junta de Portaveus i la negociació de la millora de les condicions laborals del professorat, que el Sindicat ha concretat en la campanya “Ja toca!”. En eixe sentit, STEPV no descarta convocar al professorat a una vaga el pròxim mes de gener i prèviament es convocaran concentracions a Alacant, València i Castelló el pròxim 14 de desembre.

El Sindicat porta des de setembre reclamant la convocatòria de la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de negociació del curs. Encara no s’ha convocat i ja estem a novembre. En aquesta reunió se sabrà si l’administració accepta les propostes del Sindicat per a negociar aquests temes o no.

A més, el Consell Nacional va aprovar una proposta de pacte d’estabilitat del professorat interí davant l’oferta massiva d’oposicions proposada per la Conselleria d’Educació, que es farà arribar a l’administració la setmana que ve, per tal que es pronuncie pròximament sobre el tema. Igualment, no es descarta la possibilitat de convocar una vaga de professorat interí per a exigir la negociació d’aquest pacte i també es convocaran concentracions el pròxim 28 de novembre de professorat interí.

El Consell Nacional de STEPV considera imprescindible la negociació de la millora de les condicions laborals del professorat el que queda de legislatura i el pacte d’estabilitat perquè cap interí puga perdre la feina davant la convocatòria de les oposicions massives.
Quant a ensenyament concertat, el Consell Nacional va aprovar continuar reivindicant la desjudicialització de la paga de 25 anys, la millora de les retribucions del PAS, la recuperació del poder adquisitiu del professorat i l’homologació amb el de la pública, la transparència en les contractacions de professorat, l’eliminació de les retallades en el pagament de les substitucions, així com el desplegament de l’acord del 96 (plantilles, formació, etc.).

D’altra banda, el Consell Nacional va aprovar el posicionament sobre la proposta de la llei de plurilingüisme i va exigir la seua negociació en la Mesa Sectorial.

Altres qüestions que es van aprovar va ser l’organització d’unes jornades sobre els Consells Escolars Municipals i la posada en marxa d’una campanya sobre l’adequació del calendari escolar a criteris pedagògics.

Finalment, el Consell Nacional va aprovar una resolució (que enllacem ací) que condemna la violència masclista contra les dones, arran de l’assassinat aquesta setmana d’una jove a Elda a mans de la seua parella.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR