Meses de negociació

Continua la negociació de les instruccions d’inici de curs

Avui s’han negociat les instruccions de SPES, unitats hospitalàries, centres d’educació especial, unitats específiques d’educació especial i d’ensenyaments artístics superiors. També s’ha iniciat la negociació del ROF dels conservatoris professionals de música i dansa

Un momebt de la mesa d'aquest matí

dijous 28 juny 2018 18:00 h

Durant la Mesa, el Director General de Política Educativa, Jaume Fullana, ha informat que el nou Decret d’inclusió Educativa estarà en breu al Consell Jurídic Consultiu, i que per tant, al llarg del primer trimestre del proper curs escolar previsiblement eixirà publicat al DOGV. Derivat de les novetats incloses en aquest decret, naix la necessitat d’actualització i revisió de les normatives relaciones amb l’atenció a la diversitat des d’una perspectiva inclusiva.

STEPV es reitera en la necessitat que totes les instruccions d’inici de curs es negocien abans

Destaquem com a novetats que en unes úniques instruccions es regularan totes les Unitats Específiques d’Educació Especial, fet que abans només teníem articulades les instruccions de les Aules Específiques de Comunicació i Llenguatge, que ara passen a estar contemplades en aquestes instruccions globals.
També valorem positivament els criteris recollits en les instruccions dels SPES per a organitzar la zona d’intervenció, encara que ho considerem un primer pas del que falta per determinar que és concretar quines plantilles corresponen a cada SPE aplicant aquests criteris. STEPV ha defensat que cal augmentar les plantilles de tots els i les professionals que treballen als SPES, i aconseguir dotar com a mínim en cada SPE d’un/a treballadora socials, mancança actual en alguns SPES.
Respecte a les Unitats Pedagògiques Hospitalàries se’ns ha comunicat que estan revisant l’Ordre de 21 de novembre del 2006 de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, per la qual es determinen els criteris i procediments per a l’atenció hospitalària i domiciliària de l’alumnat que requerisca compensació educativa en educació primària i educació secundària obligatòria.
STEPV ha traslladat les esmenes que ens ha fet arribat l’Associació de Directors/es del CEE respecte a les instruccions d’aquest centres.
Quant a ensenyaments artístics, el debat s’ha centrat en els criteris per a formar part de grups d’investigació. STEPV ha demanat informació sobre el nombre de docents que formen part d’aquests grups i que no es limite la investigació per part del professorat que així ho desitge.
Quant al ROF dels conservatoris de música i dansa, el Sindicat ha criticat que es negocie un document tan important en tant poc de temps i en un moment en què els centres estan tancant el curs i preparant el pròxim curs, de manera que no es pot discutir amb tranquil·litat aquesta normativa que regula l’organització i el funcionament d’aquests centres. La Directora General de Règim Especial i FP, Marina Sánchez, s’ha compromés a tornar a tractar aquest tema en tornar de les vacances d’estiu per poder recollir més aportacions.
En el torn obert, el Sindicat ha sol·licitat una mesa sectorial per a tractar les reivindicacions i situació actual dels centres CAES al País Valencià.
STEPV es reitera en la necessitat que totes les instruccions d’inici de curs es negocien abans per tal que els centres educatius tinguen amb temps la normativa que posa en marxa el curs següent.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR