Reforma educativa

Conselleria compartimenta més encara la primària amb els nous currículums i horaris

El currículum es negociarà el 9 de juny en Mesa Tècnica

dimarts 03 juny 2014 18:19 h

Els nous horaris de primària que planteja Conselleria d’Educació en l’esborrany de currículum comporten la segmentació encara més de matèries, incrementen les instrumentals (matemàtiques, castellà i valencià) a compte d’altres matèries i no comporten cap augment per a música com afirma conselleria.

Amb la reducció a 45 minuts cada sessió el professorat haurà de fer un nou esforç per adaptar la pràctica didàctica i pedagògica

La proposta de nous horaris és aquesta:
horari

Aquests nous horaris afectaran els cursos primer, tercer i cinquè, que són els cursos on entrarà en vigor la LOMQE i els nous currículums.
Amb la reducció a 45 minuts cada sessió el professorat haurà de fer un nou esforç per adaptar la seua pràctica didàctica i pedagògica als nous horaris, sense quasi temps per a preparar-se perquè el curs comença el dia 3 de setembre. A més, es redueix el temps per impartir els continguts.
D’altra banda, el desdoblament de Coneixement del Medi en dues assignatures (Ciències Socials i Ciències Naturals) segmenta encara més el currículum i avança cap a un model com el de secundària, molt segmentat i departamentalitzat, quan el que s’aconsella per a la primària és treballar amb currículums els més integrats possibles.
D’altra banda, no és cert que s’incrementen els continguts de música, com afirma la consellera, ja que passem d’impartir 3 hores setmanals de música a 2’30 hores d’Educació Artística, on comparteix el currículum l’educació plàstica i la musical.
STEPV no comparteix aquest repartiment horari i instarà a la Conselleria d’Educació a treballar per integrar currículums i no compartimentar coneixements.

Descarrega’t ací l’esborrany de currículum de primària


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR