Calendari escolar

Avançar les proves de setembre a juliol és una agressió a les condicions laborals del professorat

No solucionarà el problema del fracàs escolar

dimecres 12 juny 2013 17:01 h

Davant l’anunci de la Consellera d’Educació, María José Català, d’avançar les proves extraordinàries de setembre al mes de juliol, STEPV vol fer les següents consideracions:

STEPV porta temps reclamant mesures que milloren la qualitat de l’ensenyament

En primer lloc, es tracta d’una obsessió per part de la Conselleria des de l’època d’Alejandro Font de Mora de carregar de tasques lectives el mes de juliol (recordem la implantació del programa Èxit fa uns anys en eixe sentit). El mes de juliol és aprofitat pels equips directius i els departaments per tancar el curs i organitzar el curs següent. El professorat també realitza tasques de formació durant el mes de juliol. També hi ha nombrosos procediments d’adjudicacions de professorat durant eixe mes (desplaçats i suprimits, interins, provisionals, reingressats, en pràctiques i comissions de serveis).
En segon lloc, pedagògicament no es preveu que siga una mesura útil. Qui no ha aprovat en juny, difícilment aprovarà en juliol. De la mateixa manera que en setembre aprova una part de l’alumnat que es presenta però no tot.
STEPV porta temps reclamant mesures que milloren la qualitat de l’ensenyament i que garantisquen la millora dels resultats acadèmics de l’alumnat. Aquestes mesures haurien de començar per la baixada de les ràtios en les aules, millora de les plantilles de personal docent i no docent, millores de les condicions laborals dels docents, espais adequats, recursos econòmics suficients, increment dels programes d’atenció a la diversitat, participació de professionals d’altres branques (sanitària, serveis socials, etc.) en els centres educatius, etc.
Justament tot el contrari del que està fent l’administració. STEPV també ha insistit avui mateix davant el Secretari Autonòmic d’Educació en la Mesa Sectorial d’aquest matí en la necessitat de donar una solució al problema que està patint una part important de l’alumnat i les famílies que, en tancar els menjadors escolars, han perdut l’únic plat de calent del dia.
Per tot això, STEPV entén que avançar les proves de setembre a juliol no busca solucionar el problema del “fracàs escolar”, sinó que és una nova agressió a les condicions laborals del professorat.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR