Llengua

Aclariments sobre la capacitació en valencià per al professorat de Valencià en secundària

El professorat de valencià de secundària també ha de tindre el Certificat de Capacitació en Valencià o el Diploma de Mestre

divendres 07 juliol 2017 12:52 h

Davant els dubtes generats entre el professorat de Valencià sobre la necessitat de presentar la capacitació en valencià per a ser adjudicat el curs que ve, STEPV vol fer els aclariments següents:

STEPV s’ha posat en contacte amb la Conselleria per a solucionar aquesta qüestió

1.- L’ordre 90/2013 que regula la catalogació en valencià dels llocs de treball del cos de mestres, secundària i FP obliga que tot el professorat d’aquests cossos (inclós el professorat de valencià) ha de tindre alguns dels títols administratius que acrediten el requisit lingüístic de valencià per a optar a plaça a partir de l’1 de setembre de 2017. En el cas del professorat interí, si no s’aporta serà desactivat de les borses fins que l’aporte. En el cas del funcionariat de carrera només podrà optar a comarques castellanoparlants.
2.- Aquestes títulacions administratives són el Certificat de Capacitació en Valencià o el Diploma de Mestre en Valencià.
3.- El professorat de valencià o les persones llicenciades en Filologia Catalana també han d’acreditar aquestes titulacions administratives per optar a una plaça el curs que ve.

Com obtindre les titulacions administratives de valencià
El professorat llicenciat en Filologia Catalana que no tinga les titulacions administratives pot obtindre ambdós títols (capacitació i mestre) ha d’acudir amb el títol de llicenciatura o grau als serveis de política lingüística o de normalització lingüística de la universitat on va obtindre la llicenciatura o el grau i sol·licitar l’homologació del certificat de capacitació i diploma de mestre per estudis de llicenciatura o grau..
A continuació cal presentar-les abans de l’adjudicació (el més prompte possible! No us espereu al darrer dia de l’adjudicació prevista per al 26 o 27 de juliol) en la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià a la Conselleria d’Educació.

STEPV s’ha posat en contacte amb la Conselleria d’Educació per buscar la fòrmula perquè cap docent de valencià es veja perjudicat si no presenta alguna d’aquestes titulacions administratives en les adjudicacions de juliol. El Sindicat considera que és innecessari sol·licitar aquestes titulacions al professorat de valencià o al que dispose de la llicenciatura o grau de Filologia Catalana, que hauria d’estar exempt d’aquest requisit ja que és la màxima titulació possible per a impartir l’assignatura. A més, es produeix un greuge comparatiu amb el professorat d’anglés, que està exempt d’obtindre la capacitació en llengües estrangeres perquè ja la té assumida en la seua titulació.

El Sindicat informarà si hi ha alguna novetat respecte a la petició feta a la Conselleria d’Educació respecte a aquesta problemàtica.

Etiquetat com a


Comentaris

Carlos Marco Blasco

07 juliol 2017 / 15:07 h

I no han tingut en els últims 2 anys en conselleria temps per a fer una nova Ordre per a eximir els llicenciats en Filologia Catalana de demanar la Capacitació en valencià? Continuem a remolc de la burrocràcia del Font de Mora i la Catalá: eixa ordre q varen fer és pròpia d’incults i blavers feixistes corruPPtes. Espavile, conseller Marzà, en qüestió tan important per fer País Valencià, i canvie ja eixa Ordre surrealista!


Amadeu Llatzer Paños

10 juliol 2017 / 20:39 h

A vore si ho entenem: molta gent, com un servidor, fent classes de i en valencià, especialitat Filologia valenciana (nom de la Filologia catalana al nostre país que es diu valenciana en evitació de possibles problemes domèstics futurs) duran trenta anys, ara va i no estem capacitats per ensenyar al país en valencià si no tenim algun d’eixos titulets administratius!
Al·lucinant! Ep, i no us en descuideu, que ens fan fora, al carrer, per a sempre! Això deuen ser residus culturals del surrealisme, perquè del contrari, no s’entén!


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR