Professorat interí

Clam als carrers de València per la consolidació i l’estabilitat

Prop d’un miler de docents interins s’han manifestat aquest matí convocats per STEPV i la Coordinadora de Professorat Interí

Un moment de la manifestació d'aquest matí a València

dissabte 09 febrer 2019 14:50 h

Aquest matí ha tingut lloc una nova manifestació pels carrers de València per a exigir, novament, l’estabilitat i la consolidació del professorat interí i un nou sistema d’ingrés a la funció pública docent davant l’oferta massiva de places a oposicions que està convocant la Conselleria d’Educació.
La manifestació ha transcorregut pel centre de València, des de la plaça de Sant Agustí fins a la Plaça Manises, passant per la plaça de l’Ajuntament, carrer les Barques i carrer la Pau.

A més, també s’ha volgut mostrar el rebuig al model d’oposicions i a l’oferta massiva de places

A més, també s’ha volgut mostrar el rebuig al model d’oposicions i a l’oferta massiva de places que pot comportar una situació irreparable:
- En primer lloc, posa en perill els llocs de treball del professorat interí que durant dècades ha treballat en els centres educatius públics del País Valencià amb vacant garantint el dret a l’educació del nostre alumnat, el cobriment de les baixes, permisos i llicències, excedències, etc. El professorat interí que no aprove amb plaça veurà com en la immensa majoria dels casos la seua situació laboral empitjora.
- En segon lloc, el professorat interí es juga el seu joc de treball amb un sistema d’ingrés a la funció pública anacrònic, aliè a la realitat de l’aula i amb tot un ventall de casuístiques que vulneren els principis d’igualtat, mèrit i capacitat. Només hem de recordar la darrera convocatòria de 2018 en el cos de mestres.
A més, les altes ràtios d’aspirants per tribunal, a més de perjudicar les persones opositores, impliquen una sobrecàrrega de treball en les docents que formen part dels tribunals, que es veuen abocats a jornades de treball de més de 10 hores al dia. Un fet que és contraproduent per a la correcta avaluació de les persones aspirants.
Per tot això, des de STEPV i la Coordinadora de Professorat Interí i les persones que han acudit a la manifestació exigim el següent:
  • A la Conselleria d’Educació: un pla d’estabilitat per al professorat interí, amb una modificació de l’oferta de les places per tal de que en cap moment, la no superació d’aquesta pose en perill els llocs de treball. També negociar les millores necessàries en la convocatòria d’oposicions: ràtios màximes de 50 persones per tribunal, anonimat de les proves, proves pràctiques vinculades amb la realitat de les aules, tribunal extern baremador, millora de les condicions de treball dels tribunals, començament de les proves per la defensa de la programació, etc.
• Al Ministeri d’Educació: la modificació del Reial Decret d’ingrés a la funció pública docent per tal d’introduir el procés de consolidació previst en l’article 61.6 del TREBEP consistent en un concurs de mèrits. A situacions extraordinàries, solucions extraordinàries com proposa el TREBEP.
   
Al final de la manifestació s’ha llegit, en la Plaça de Manises, un manifest que enllacem ací.


  • Comentaris

    Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

    Comenta

    Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


    • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
    • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
    • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
    • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
    • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
    • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR