Professorat interí

STEPV posa en marxa una campanya contra la repetició de centre

El Sindicat recorre la normativa de repetició com ja va anunciar en el seu moment

Des de 2016 STEPV manté una campanya per la consolidació i l'estabilitat del professorat interí

dimecres 04 juliol 2018 19:43 h

La fòrmula jurídica contra les resolucions per les quals es convoquen les adjudicacions, publicades el passat 27 de juny, és la d’ampliar el recurs presentat el curs passat contra mateixa resolució.

STEPV és l’únic sindicat que ha treballat per la consolidació i l’estabilitat del professorat interí

En aquestes resolucions la Conselleria introdueix la possibilitat de repetir centre per al professorat interí, sempre i quan la vacant adjudicada aquest curs es mantiga el curs que ve. Com que el professorat interí és l’últim en triar (prèviament ho fa el funcionariat de carrera en concurs de trasllats, comissions de serveis, i els provisionals, en pràctiques,...) les possibilitats de repetició de curs per part del professorat interí no estan garantides, de manera que qui no puga repetir pot trobar-se amb gent per darrere en la borsa que sí que manté la vacant, a la qual qui no pot repetir no podrà optar.
Això significa que es vulnera l’acord de 2010, fet que ja va estar advertit per STEPV el curs passat i per això va presentar recurs, que ara es veurà ampliat contra les resolucions del 27 de juny, que insisteixen en la repetició de centre i en la vulneració de l’acord de professorat interí.
A més, el Secretariat Nacional de STEPV ha acordat posar en marxa una campanya de reclamacions individuals que tindrà dues fases. Una primera abans de l’adjudicació d’inici de curs (prevista per a finals de juliol), en la qual es reclama la supressió de la mesura de repetició de centre per vulneració de l’acord; i una segona fase després de les adjudicacions on es recollirà informació del col·lectiu afectat per la mesura. Aquesta recollida d’informació es realitzarà mitjançant una enquesta al professorat interí i anirà acompanyada d’una reclamació individual per a restituir els drets del professorat afectat.
STEPV continua defensant l’estabilitat i la consolidació del professorat interí. De fet, és l’únic sindicat que ha treballat històricament en aquesta línia. Ara fa dos anys el Sindicat va llançar una campanya en aquesta línia que reclama l’aplicació de l’article 61.6 del TREBEP per a implantar un concurs de mèrits com a mesura extraordinaria per a consolidar i un pacte d’estabilitat perquè les oposicions no posen en perill la continuïtat en el treball.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR