Jubilacions

Novetat en les cotitzacions que afectaran positivament en la pensió final

dimecres 04 octubre 2023 16:17 h

A partir de l’1 d’octubre, s‘equipara el treball a temps parcial amb el treball a temps complet a efectes del còmput dels períodes cotitzats, tal com apareix a l’article 247 de la Llei General de la Seguretat Social.

«Article 247. Còmput dels períodes de cotització.
A l’efecte d’acreditar els períodes de cotització necessaris per a causar dret a les prestacions de jubilació, incapacitat permanent, mort i supervivència, incapacitat temporal i naixement i cura de menor es tindran en compte els diferents períodes durant els quals el treballador haja romàs en alta amb un contracte a temps parcial, qualsevol que siga la duració de la jornada realitzada en cadascun d’ells.»

Es tracta d’una mesura que es posa en marxa arran de dues sentències del Tribunal Constitucional, que declaraven la inconstitucionalitat i nul·litat que la jornada parcial cotitzara menys per als citats suposats. Fins ara, s’aplicava un coeficient de parcialitat per al càlcul d’aquestes prestacions i una persona empleada a temps parcial havia de treballar dos dies perquè comptaren com un en les cotitzacions.

Per tant, aquesta modificació es posa en marxa per a pal·liar la desigualtat que afronten moltes persones que treballen a temps parcial, particularment les dones, que havien de treballar durant més temps per a complir amb els anys exigits per a sol·licitar el 100% de la seua pensió.

Tot i que aquesta modificació pot no estar reflectida a l’informe de vida laboral, la Seguretat Social ha confirmat que l’assimilació de la jornada parcial a la completa tindrà caràcter retroactiu.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR