Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre les plantilles de les Escoles Oficials d’Idiomes pel curs 2024/25

Conselleria continua empitjorant la qualitat del ensenyament i les condicions de treball del professorat

divendres 28 juny 2024 17:29 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial sobre les plantilles de les EOI. STEPV ha rebutjat els plantejaments de Conselleria i ha demanat que es rectifiquen els esborranys en la línia de les demandes del Sindicat, del professorat i les direccions dels centres. A més, el Sindicat ha volgut destacar que no té cap sentit negociar aquestes instruccions ara que totes les Escoles s’han hagut d’organitzar sense aquests criteris i sense haver-los negociat prèviament, fet que manifesta la manca de voluntat real de la Conselleria de negociar amb els sindicats en condicions.

A més a més es tracta d’un document que no s’adapta en absolut a la realitat de les EOI, fruit d’una manca de revisió per part de Conselleria, que comporta determinacions inviables i inaplicables a les Escoles Oficials d’Idiomes. Entre eixes qüestions podem citar que un departament puga assumir hores d’un altre o parlar d’àmbits o d’habilitacions transitòries quan són conceptes inexistents a les Escoles Oficials d’Idiomes. Al mateix document es parla de la contractació de professorat especialista quan eixa figura laboral no ha de contemplar-se a les EOI. Conselleria ha confirmat que farà les modificacions pertinents.

El Sindicat ha demanat que es recupere la figura de coordinació d’Igualtat i Convivència de la mateixa manera que s’ha mantingut als Conservatoris, fet que Conselleria ha acceptat afirmant que inclouran aquesta figura de nou. Que s’amplien les reduccions per a la coordinació TIC i que no s’apliquen cap dels empitjoraments plantejats en les reduccions mantenint al menys el que es contemplava al curs actual.

El Sindicat ha recordat que el proper 2 de juliol acaba el període de prematricula i que li consta que a molts idiomes i nivells que s’han retallat ha hagut molta més demanda de la prevista per Conselleria. S’ha de tindre en compte tot el alumnat que s’ha quedat sense poder optar a una plaça i ampliar la cabuda en el termini de formalització de matrícula (del 11 al 30 de juliol) o al menys en el període de matrícula extraordinària.

Pel que respecta al cas concret d’espanyol per estrangers el Sindicat ha volgut posar de manifest les paraules del Conseller d’Educació demanant que es concrete de manera oficial eixe augment de la oferta en base a la demanda. Concretament en aquest idioma al voltant d’unes 1500 persones no han pogut optar a una plaça. Fet que desmunta els arguments de Conselleria justificant les retallades en base a la manca d’alumnat. STEPV ha sol·licitat que eixe “vamos a aumentar un poco” no siga un poc i que es done cabuda a tot el alumnat allà on existisca demanda suficient per crear nous grups. En la mateixa línia, un professor d’aquesta especialitat, convidat pel Sindicat ha pogut exposar la situació concreta de la seua Escola. Conselleria ha afirmat que estudiarà amb deteniment les demandes.

Torn Obert:

- Actualització de la situació de les revisions dels diferents tribunals de les oposicions d’Arts Plàstiques i Disseny de 2021 en aplicació de la sentència per la qual la capacitat de tutela no ha de ser computada. En determinades especialitats s’està citant a algunes persones. El Sindicat ha sol·licitat que s’informe al professorat potencialment afectat per aquestes citacions i que es procedisca amb transparència. De la mateixa manera STEPV ha demanat que al menys quan acaben totes les revisions es publiquen llistats amb informació objectiva i clara de les afectacions individuals d’aquestes revisions.

- Data prevista d’obertura de les borses de FP i ensenyaments professionals de música negociades recentment

- Demanda dels conservatoris de dansa d’allargar la durada dels contractes del professorat especialista a final de curs per poder acabar amb les tasques pendents amb la modificació del calendari de proves accés. Greuge comparatiu proves juny/juliol

- Demanda allargar nomenaments professorat interí / substitut als centres d’ensenyaments Artístics i EOI per poder donar continuïtat i finalitzar les tasques pendents (proves, revisions, PUC…)

- Data prevista publicació del resultat de la convocatòria oberta a noves entitats certificadores que podran acreditar competència lingüística en llengües estrangeres.

- Informació oficial i no a través de la premsa al voltant de la situació actual i la planificació futura d’ubicació de l’ESAD i els conservatoris professionals i superiors de dansa de València.

Conselleria ha informat al torn obert que hi ha en marxa una auditoria per part de la Sindicatura de Comptes dels procediments d’integració dels conservatoris portada a terme per l’anterior govern.

Etiquetat com a

mesa sectorial eoi

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR