Meses de negociació

Unes instruccions d’inici de curs ajustades a les retallades

En la reunió de la mesa de hui només s’han tractat les instruccions d’infantil i primària i s’ajorna la resta de temes per a la setmana que ve.

dijous 21 juny 2012 16:59 h

Aquest matí ha tingut lloc la reunió de la mesa tècnica per tractar les instruccions d’inici de curs d’infantil i primària i de secundària i batxillerat, així com l’ordre que regula la modalitat a distància d’aprenentatge d’anglés That’s English. Només s’ha pogut parlar de les instruccions d’inici de curs d’infantil i primària. La resta de ]]la normativa es negociarà dimecres que ve.

Les instruccions expliciten que s’adapten al Decret 73/2012 d’augment de ràtios i d’horari lectiu

Quant a les instruccions tractades, STEPV rebutja la normativa tal com està establida perquè és una adequació a les retallades d’educació per al curs que ve. Les instruccions expliciten que s’adapten al Decret 73/2012 d’augment de ràtios i d’horari lectiu. En aquest sentit, STEPV ha tornat a demanar la retirada de tota aquesta normativa que comportarà acomiadaments de professorat interí, empitjorament de les condicions laborals del professorat i de la qualitat de l’educació, que acabarà pagant el nostre alumnat.
A més, incorpora altres aspectes que ha rebutjat el sindicat, gens innocents i amb ànim de continuar amb la campanya de desprestigi del professorat, com recorda les funcions que ha de fer el professorat al juliol, que mai no han aparegut en aquesta normativa. També s’incorpora la implantació del programa d’ensenyament plurilingüe en segon cicle d’infantil per al curs que ve, que depén d’un decret que encara no està publicat i que no compta amb el consens de la comunitat educativa perquè arracona el valencià i no garanteix l’adquisició de les dues llengües oficials en igualtat de condicions i d’una llengua estrangera.
El document introdueix una nova figura, la de coordinació de formació, però no defineix les funcions que ha de tindre. Aquesta figura s’incorpora perquè la conselleria pretén tancar els cefires de diverses localitats, com ja ha avançat en premsa, sense que s’haja negociat encara en la mesa sectorial, la qual cosa demostra la voluntat de negociació que té la Conselleria d’Educació.
El sindicat ha demanat la reducció horària de les diferents coordinacions (de cicle, TIC, formació...) d’igual manera que s’aplica en els centres de secundària.
Cal destacar que l’administració, a proposta dels sindicats, ha accedit a modificar el calendari de negociació per encabir-hi els documents que han quedat pendents. En aquest sentit, STEPV ha lamentat que la setmana passada l’administració no va fer el mateix i no va alterar el calendari, fet que impossibilita la negociació de les instruccions d’inici de curs de les EOI, FP i PQPI i centres d’educació especial, tal com va sol·licitar la part sindical.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR