Professorat interí

STEs reclama un accés diferenciat del professorat interí

Davant l’aprovació del projecte de pressupostos de l’Estat, que inclou l’Acord per a la millora de l’ocupació, el Sindicat exigeix una Mesa Sectorial de Negociació.

Imatge d'arxiu de les mobilitzacions del professorat interí

dissabte 01 abril 2017 08:52 h

Després de la signatura de l’Acord per a la Millora de l’Ocupació Pública, signat el 29 de març entre el Govern central i els sindicats CSI-F, CCOO i FeSP-UGT, per la reducció de la interinitat en l’ocupació pública, el Consell de Ministres del 31 de març va aprovar el Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017, on es preveu “un procés d’estabilització de l’ocupació temporal per reduir la taxa de temporalitat fins el 8% en tres anys, el que suposarà reduir fins a un màxim del 90% dels interins existents actuals” i que es desenvolupa paral·lelament en un Reial decret llei igualment aprovat.

L’estabilitat no pot aconseguir-se amb l’acomiadament d’una bona part dels que han patit la precarietat

En el cas dels cossos docents, es dóna la possibilitat als territoris de l’Estat de reduir la temporalitat en l’ocupació en el termini de temps indicat (fins a 2020), i pot desvincular de la taxa de reposició les places pertinents per a la consecució d’aquest objectiu de manera imminent.

Atès que aquestes mesures estan condicionades a mantenir-se dins dels límits i regles de la despesa establerts, la recuperació dels milers de llocs de treball perduts en aquests anys de retallades queda fora del que s’ha pactat entre el govern central i els sindicats signants, impossibilitant per tant les recuperació dels horaris docents i la disminució de l’alumnat a les aules.

Per STEs-i, l’estabilització de les places docents ocupades per professorat interí no és suficient. El sindicat ha advertit constantment a l’administració ia la resta d’organitzacions sindicals que un procés com el que s’emprén ara ha d’integrar en la funció pública docent a la totalitat de les professores i professors interins sense cap exclusió. Això inclou als que han perdut el seu lloc de treball com a conseqüència de les polítiques de retallades del govern de Mariano Rajoy.

L’estabilitat en l’ocupació no pot aconseguir-se mitjançant l’acomiadament injust d’una bona part dels que han patit la precarietat laboral. Les decisions abusives de les administracions han constituït un descarat frau de llei en abusar, injustificadament i de manera repetida durant massa anys, dels contractes en interinitat per cobrir places estructurals.

STEs, juntament amb la Plataforma Estatal per la Consolidació del Professorat Interí (PECEPI), insisteixen que la millor fórmula per aconseguir aquest fi amb equitat consisteix en la habilitar una fórmula d’accés diferenciat a la funció docent que faça possible la consolidació del ocupació de tot el professorat interí, sense exclusions injustificables. Això ha d’anar acompanyat, mentre s’executa el procediment de consolidació, de l’adopció de Plans d’Estabilitat de l’ocupació interí que garantisca que ningú perdrà la faena.

Per això, STES-i exigeix ​​la convocatòria immediata de la Mesa Sectorial de Negociació per acordar un nou sistema d’accés docent, extraordinari i específic, que garantisca que el procés d’estabilització de l’ocupació docent no es convertisca en un monumental ERO que deixe al carrer milers de professores i professors que ja han demostrat la seva idoneïtat en anteriors processos selectius, i per l’experiència acumulada al llarg d’anys i anys de docència.


Comentaris

Diego Aguilera Pineda

02 abril 2017 / 23:57 h

Aquest Gobern i els sindicats que han firmat l’ acord tornen a traïr els interins con ja van fer a nivell autonómicas en el acord que permitía la rebaremacio de les borses d’ interins. Europa els va dir que no podien tindre ala interins tants anys en una situació abusiva i el que pretenen es eliminar la interinitat dels Lloc de treball però deixant sense treball els que portem anys en aquest situació d’interinitat. Que li surt mes rentable al Gobern ? Consolidar en el seu Lloc a interins que cobren trienis i sexenios o desfer-sen i que entre personal Nou amb sous molt inferiores? La veda contra els interins está oberta i no trovarem cap beneficis, probablement tot el contrato.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR