Inici de curs

STEs, davant l’inici de curs 2015-16

El curs que ara comença continua sotmés a l’aplicació d’una llei educativa imposada pel govern de Mariano Rajoy.

dilluns 14 setembre 2015 12:42 h

El ministre Íñigo Méndez de Vigo ha anunciat, en la fi d’aquest període legislatiu, les seues intencions dialogants, ha fet possible la constitució de la Mesa Sectorial de Negociació i ha assegurat millores relatives a la qualitat educativa i a les condicions laborals del professorat. Mesures en general d’impossible compliment per raons temporals i de clar biaix electoral.

La Confederació de STEs-intersindical continua exigint la paralització de la LOMQE

Les noves conselleries d’Educació territorials no han aconseguit paralitzar la LOMQE i, en tot cas, aquelles de signe aliè al PP només estan intentant minimitzar els seus efectes. En algunes d’elles cal valorar la voluntat de diàleg manifestada pels seus nous responsables educatius, però les iniciatives que ara com ara estan prenent les noves administracions educatives són insuficients per al restabliment de les mesures que garantisquen l’equitat i la qualitat educativa.
  
Les conseqüències en les plantilles docents de la reducció de la taxa de reposició d’efectius i del RDL 14/2012 -amb l’augment de ràtios a les aules i d’horari lectiu del professorat- continuaran fent efecte en la gran majoria de les comunitats autònomes. La interinitat i la precarietat laboral, amb excessius contractes a temps parcial, continuen mantenint-se per a aquest any acadèmic, així com les retallades que han tingut com a conseqüència l’enfonsament de l’escola rural, la formació permanent del professorat, la desatenció a la diversitat i el fracàs escolar, els grans dèficits de la formació professional o la misèria en les ajudes per a l’estudi de l’alumnat.

Cal no oblidar, igualment, els ajustos pressupostaris en les universitats públiques i la imposició dels reials decrets 43/2015, d’ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, 415/2015 d’acreditació per a l’accés als cossos docents universitaris i 420/2015 d’acreditació d’universitats i centres universitaris que, com hem denunciat els STEs, deterioren aquests ensenyaments i afavoreixen la seua privatització.

La Confederació de STEs-intersindical continua exigint per a aquest curs la paralització de la LOMQE i el compliment del compromís als grups polítics de l’oposició de la derogació d’aquesta llei imposada i sense consens amb la comunitat educativa. Igualment, és urgent derogació del RDL 14/2012, de mesures urgents de racionalització de la despesa educativa, així com de les mesures de privació de drets retributius recollides en el RDL 20/2012.

En conseqüència, demanem l’obertura immediata en totes les administracions de processos de negociació que garantisquen de manera democràtica la recuperació de l’equitat i de la qualitat educatives i la revisió i millora de les condicions laborals del professorat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR