Polítiques educatives

STEPV valora les eleccions del 24M

El Sindicat reclama canvis urgents que afavorisquen un inici de curs amb millors condicions per al professorat, l’alumnat i els centres educatius

dimarts 26 maig 2015 18:53 h

La ciutadania valenciana ha votat pel canvi al País Valencià. També pel canvi educatiu. Després d’anys de polítiques neoliberals i de retallades a l’escola pública s’obri ara un nou escenari que ha de servir per avançar en un model educatiu diferent, que situe l’escola pública en l’eix central del sistema educatiu, que recupere les condicions laborals del professorat, que afavorisca l’alumnat i les famílies i que dignifique el valencià a l’ensenyament.

STEPV treballarà per a fer realitat el canvi educatiu en tots els àmbits i fòrums de negociació on el Sindicat estiga present.

També ha d’haver un canvi en les formes per part del nou govern, que ha d’obrir la participació real i efectiva de la comunitat educativa en la presa de decisions de les qüestions que els afecte.
En eixe sentit, STEPV treballarà per a fer realitat aquest canvi, des de la Mesa Sectorial d’Educació, des de la Mesa General de la Funció Pública i des de qualsevol altre àmbit o fòrum de negociació on el Sindicat estiga present.
Per això, quan es configure el nou govern, el Sindicat insistirà en les propostes presentades als partits durant la campanya electoral i que ara tindran responsabilitats de govern. En les propostes presentades n’hi ha d’urgents (com la negociació d’un nou acord de professorat interí que impedisca la rebaremació, o la reducció de les ràtios d’alumnat i càrrega lectiva del professorat, recuperació d’unitats i retallades en l’arranjament escolar); altres propostes es plantegen per a negociar el primer any de legislatura (com la millora de les plantilles, un nou decret de plurilingüisme, la jornada continuada, etc.); i, finalment, d’altres per a negociar durant la resta de la legislatura (xarxa educativa 0-3 anys pública, millora de la resta de condicions laborals del professorat, etc.).
També se sol·licitarà la potenciació de les universitats públiques i la finalització de l’ofegament econòmic que estan patint.
Les mesures urgents s’haurien d’aplicar en prendre possessió el nou govern, de manera que a setembre el curs comence en els centres educatius amb més places per a professorat provisional i interí i millors condicions per a impartir docència (menys alumnes per aula, recuperació d’unitats, etc.).
Les propostes completes es poden trobar en aquest enllaç.
STEPV demanarà, a més, mesures per a millorar les condicions de l’alumnat amb greus problemes econòmics com l’obertura dels menjadors escolars en estiu o garantir-los la gratuïtat dels materials escolars per al proper curs.
També sol·licitarà al nou conseller o consellera d’educació, en prendre possessió, una reunió urgent per a traslladar-li aquestes propostes directament. Igualment, convocarà reunions amb els partits polítics que configuren el nou govern autonòmic sorgit de les eleccions.
Finalment, STEPV felicita els partits polítics que han obtingut uns bons resultats i lamenta que EUPV no haja aconseguit entrar en les Corts Valencianes ja que no ha merescut quedar-se fora de les principals institucions a causa de la barrera injusta del 5% per accedir-hi, per la bona feina feta als carrers i al parlament.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR