Meses de negociació

STEPV trasllada a la Mesa Sectorial la proposta de consolidació i estabilitat del professorat interí

També s’ha tractat la llei valenciana d’educació, un acord de drets sindicals i la selecció de direccions

dijous 22 desembre 2016 15:39 h

STEPV ha traslladat a l’administració la proposta de consolidació del professorat interí per barem de mèrits per a posar-la en marxa en les oposicions previstes en aquesta legislatura. El Sindicat ha fet aquesta proposta en el punt d’Oferta Pública d’Ocupació per a la legislatura (2017, 2018 i 2019), en el qual l’administració ha informat que hi ha hagut 1235 jubilacions en 2016. Aquestes places s’acumularien a les jubilacions de 2017 i s’ofertarien en 2018 en les oposicions per al cos de mestres. Una part d’aquestes jubilacions de 2017 també s’acumularien per a les oposicions de la resta de cossos previstes per a 2018.

Quant a la proposta de STEPV sobre els processos de consolidació la Conselleria d’Educació s’ha compromés que ho estudiaria però que també atendria els acords que pugueren sorgir en la Mesa General de la Funció Pública que s’ha convocat per a demà, 23 de desembre, i que també tractarà la qüestió de l’oferta pública d’ocupació.
STEPV ha insistit en activar aquests processos per començar a treballar en la consolidació del personal interí que fa anys que presta serveis i que té dret a consolidar-se en la funció pública docent, igual que aspirants de fora del sistema educatiu tenen dret a participar en els procediments selectius, per a la qual cosa caldria una reserva de places diferenciada per als dos col·lectius.
Quant a la llei valenciana d’educació, la Conselleria ha demanat que els sindicats traslladen a l’administració les propostes de temes que consideren que s’han de contemplar en la llei. En eixe sentit el Sindicat està treballant una proposta, tant de temes com de continguts. STEPV convocarà les assemblees de professorat pertinents per treballar aquesta llei.
Pel que fa a l’acord de drets sindicals, la proposta de STEPV és recuperar el nombre de permanents sindicals retallats per l’anterior administració i dotar també dels permisos sindicals necessaris perquè els comitès de prevenció i salut laboral puguen funcionar correctament, perquè també han estat retallats.
Quant a les dues normatives que regulen la selecció de direccions i la lliure designació en el cas dels CIPFP, cal dir que responen fonamentalment a una normativa estatal amb la qual el sindicat està en total desacord, la LOMQE. STEPV considera que la persona que ostenta la direcció d’un centre docent ha d’emanar del Claustre i ser elegida pel Claustre i el Consell Escolar. Pel que fa als Centres Integrats Públics de FP, el sindicat ha demanat que els Consells Socials puguen valorar la totalitat dels projectes que es presenten, per tal de dotar el procés de selecció de transparència i participació.
Finalment, STEPV ha preguntat sobre la situació de les dues llistes pendents de publicar del procediment d’accés a catedràtics iniciat en 2009 (Tecnologia i Organització i Gestió Comercial). El Director General de Personal ha contestat que es publicarà la llista amb els aspirants llicenciats i que estan treballant perquè siga abans del 31 de desembre perquè els nomenaments siguen a efectes del curs 2016/17.
També han informat, a instàncies de STEPV, que els centres de FPA classificats incorrectament en el grup C a efectes retributius dels equips directius es catalogaran correctament atenent al nombre d’alumnat que tenen.

Etiquetat com a

mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR