Oposicions

STEPV s’oposa a l’avançament del calendari d’oposicions

El Secretariat Nacional de STEPV s’ha reunit aquest matí per abordar aquest tema

dilluns 26 octubre 2020 16:26 h

El pròxim dijous 29 d’octubre es tractarà en Mesa Sectorial la proposta de Conselleria d’avançar el calendari de les oposicions per començar les proves en el mes de març. STEPV ja va avançar dijous passat la seua oposició a dur a terme, en aquesta situació de pandèmia, convocatòries en les quals hi participen milers de persones. I això inclou, evidentment, avançar el calendari d’oposicions. A més, la situació de consolidació del personal interí està ara mateix en un procés de judicialització i en una situació en què hi poden haver canvis legislatius importants.

El pròxim dijous 29 d’octubre es tractarà en Mesa Sectorial

El Secretariat Nacional ha ratificat aquest posicionament i traslladarà a la Conselleria en la Mesa Sectorial la seua oposició a la proposta d’avançament de les proves. Bàsicament, pels motius següents, a més dels ja exposats anteriorment.
1.- El professorat, tant interí com aquell funcionariat de carrera susceptible de ser tribunal d’oposicions, veurà incrementada la seua feina en una situació de cansament, estrés i extenuació per dur endavant el curs educatiu més complicat de la història recent per la situació generada per la COVID-19. Per tant, qualsevol mesura que incremente la brutal sobrecàrrega de feina durant el curs no és acceptable.
2.- Avançar les proves significa que el personal que està preparant-les disposa de menys temps per preparar-les, fet que altera la planificació de treball ja feta.
3.- En l’actual context en què ens trobem, causat per la pandèmia de la COVID-19, i ara amb un nou estat d’alarma i toc de queda acabats de decretar, avançar les proves al mes de març sense saber com evolucionarà la situació no sembla prudent.
El Sindicat ha convocat assemblees telemàtiques el pròxim dimecres 28 d’octubre per tractar d’aquesta situació amb el professorat i traslladar a la Mesa Sectorial les propostes i accions que s’hi acorden. STEPV anima al professorat, tant interí com funcionari de carrera, a participar d’aquestes assemblees.

Etiquetat com a

oposicions

Comentaris

Fernando Galindo Rodríguez

28 octubre 2020 / 09:42 h

No se pueden ofertar plazas, no pueden haber oposiciones, sin antes resolver la situación de todos los profesores que nos encontramos en fraude de ley por abuso por parte de la administración al concatenar contratos en plazas que son estructurales. NO AL AVANCE DE FECHAS, NO A LA CONVOCATORIA DE OPOSICIONES. Insto a nuestro sindicato a que defienda de verdad a sus trabajadores en fraude de ley y se oponga rotundamente a la convocatoria de oposiciones, que nos ayude a defendernos jurídicamente apoyándose en la sentencia del Tribunal Europeo de 19 de marzo de 2020, y que haga un estudio de todas las vacantes que se ofrecen cada año en cada centro y que evidentemente son estructurales y ocupadas por interinos. Hay diversos abogados a nivel nacional que reclaman fijeza e incluso ahora mismo reclamar que las plazas ocupadas por quien reclamó fijeza no se oferten para seguir ocupando ese puesto si es que no se logra impugnar la oferta pública de empleo. Por favor que el sindicato no nos abandone, como lo han hecho otros sindicatos que se sientan en la mesa sectorial y que seguramente por intereses ecónomicos o por atender a nuevos trabajadores u opositores se congratulan de esta oferta pública de empleo que puede enviar a trabajadores con 3 años, 5, 10, 15 o 25 al paro, cosa que no ocurre en el sector privado sin sanción. El Tribunal de Justicia Europeo pide una sanción disuasoria a la administración para que no incumpla la directiva europea frente al abuso de temporalidad. España no ha traspuesto esa directiva y lleva un retraso de más de 20 años. El sindicato nos debe defender con diálogo con la administración y por supuesto con vía jurídica.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR