Recol·locació

STEPV signa l’addenda sobre recol·locació

STEPV signa definitivament l’Addenda al Document sobre la implantació de la reforma educativa en els centres concertats que fa referència a l’apartat desè de recol·locació.

Foto dels signants amb el Conseller Marzà.

dilluns 13 març 2017 17:07 h

STEPV-Iv ha signat hui 13 de març l’addenda que tindrà una vigència d’aquest curs escolar 2016-17 prorrogant-se automàticament els següents cursos. A la reunió ha assistit el Conseller d’Educació Vicent Marzà, el Secretari Autonòmic Miguel Soler i el Director General de Centres i Personal, Ximo Carrión, així com l’actual Cap de Serveis de Centres Concertats Mª Carmen Quilles.

Una vegada feta la signatura de l’addenda per les organitzacions signants i l’administració amb la foto de rigor, ha pres la paraula el Director General de Centres i Personal i ens ha explicat que estaven a l’espera que els donaren el vistiplau des de la Direcció General de pressupostos en Hisenda per convocar-nos i donar eixida a la signatura oficial de l’addenda.
Ha continuat dient que una vegada hi haja una vacant per entrar en la borsa de recol·locació, l’administració ho farà públic via correu als afectats per la pèrdua d’unitats perquè queden assabentats. S’obrirà aleshores un termini perquè puguen incorporar-se a la dita borsa prèvia presentació dels currículums. Ha afegit que tots els divendres es farà reunió de la Comissió Seguiment, si escau, per comprovar la llista i veure si hi ha demandes per donar el vistiplau des de la comissió com així sol·licità STEPV i ve especificat a l’apartat 9é de l’addenda.

A continuació ens han lliurat als allí presents la llista de la borsa centres en crisi actualitzada de professionals recol·locats prèvia petició in situ d’STEPV per poder comprovar-la. Hem observat que de 22 professionals, 6 han sol·licitat entrar a la borsa d’interins pública, 4 han sigut recol·locats a altres centres concertats i uns altres 10 docents queden per recol·locar. 

Resten dos docents que farien els 22 de la llista que no han estat inclosos perquè no han demanat encara a la Conselleria oficialment la seua incorporació a la borsa. 

A continuació ha especificat que estan a l’espera de la resolució de concerts educatius que encara no ha eixit i hi haurà aleshores que veure com queden a mitjan mes de maig els programes específics de PAM, PMAR, etc. Atés que han de passar primer per mesa de pública així com, per reunió de comissió de seguiment de concertada. Tot açò serà per comprovar quants treballadors/res poden sol·licitar acollir-se a les hores d’aquests programes i si són denegades poder sol·licitar l’entrada en la borsa de centres en crisi per ser recol·locats com marca l’addenda. En aquest punt STEPV ha manifestat que no cal limitar les contractacions al curs vinent perquè hi ha programes com els de compensatòria que es poden incorporar ja i no esperar, i d’altres com els de PMAR que poden anar elaborant-los pels mateixos professionals de cara el curs que ve. L’administració ha pres nota d’aquestes aportacions d’STEPV.

A continuació ens han explicat que els documents annexos a l’addenda per sol·licitar la incorporació a la borsa ens els enviaran demà amb format PDF i amb la capçalera de la conselleria per donar-los caràcter oficial i poder ja emprar-los. 
Finalment el sindicat ha manifestat la ratificació de la signatura de l’addenda que ja es va signar com a preacord al 28 de juliol passat, matisant no obstant el desig que la signatura podia haver arribat abans, tenint en compte que feia més de 4 anys que insistíem a reprendre les negociacions del punt de la recol·locació, A més, per al sindicat sempre hem considerat de la màxima importància la reactivació de la borsa de centres en crisi que portava aturada des del 2009. Entenem necessari i urgent la negociació i actualització d’aquesta qüestió que afecta directament els llocs de treball dels professionals del sector. Hem expressat la nostra satisfacció en comprovar que s’han atés de manera literal les últimes esmenes que el sindicat va fer en la passada reunió del 28 juliol abans de signar el preacord i que passem a ressenyar: 

  1. Es va canviar la redacció del punt 3 en allò que fa referència als docents de les cooperatives ja que la redacció anterior limitava la recol·locació als que tenien contracte laboral i deixava fora els cooperativistes. Aquests aclariment el vam explicar nosaltres en la reunió del 22 de juliol de Comissió de Seguiment.
  2. En el punt 4 s’ha ampliat de 2 a 3 anys el temps per demanar la indemnització legal.
  3. Es va afegir un punt 9 pel qual en la primera reunió de la Comissió de Seguiment es farà un calendari de negociacions./li>
  4. El docent recol·locat se li permetrà retornar a la borsa en acabar una recol·locació temporal.

En el punt de torn obert de paraules STEPV ha tornat a insistir en la desjudicilització de la paga 25 anys i en la petició que vam fer en reunió del passat 2 de juny al conseller Vicent Marzà i recentment per escrit en registre d’entrada a l’espera d’un informe d’intervenció econòmica per part de la Conselleria.

Hem insistit també en un acord per homologació per poder el treballador que desitge sol·licitar l’augment del permís de paternitat a 6 setmanes com han aconseguit els nostres companys de la pública atés que nosaltres també ens ho reconeix l’Estatut dels Treballadors. A més hem recalcat que encara hi ha gent que queda perquè se’ls abonen les hores de desdoblaments d’algunes famílies de cicles formatius, que hi facilitarem via correu electrònic a la Cap de Serveis de Centres concertats.

Hem tornat a reclamar la posada en marxa de la plataforma en línia per poder cobrar els endarreriments econòmics (paga extra Nadal 2012) els docents que així ho desitgen. La Cap de Serveis ens ha explicat que està ja tot enllestit des del departament d’informàtics perquè s’active la plataforma en línia a finals d’aquest mes de març i puga l’interessat/da reclamar les quantitats prèvia activació d’un certificat digital.

Finalment STEPV ha posat en coneixement del Director General els casos de baixes per intervenció quirúrgica on hem detectat en alguns casos d’afiliats el fet que la Conselleria en cas d’hospitalització o intervenció quirúrgica -tant en hospitals públics com privats- procedeix a abonar el 100% de la baixa sempre i quan el certificat que expedeix l’hospital explicite claramen el següent paràgraf:


“Hospitalización o intervención comprendida en la Cartera Común Básica de Servicios Asistenciales del S.N. de Salud, según recoge Decreto Ley 6/2012 art. 6.”

En els hospitals públics no estan obligats a posar aquest paràgraf amb el conseqüent descompte en nòmina per part de la Conselleria al treballador/a. Hem suggerit que es done un marge de flexibilitat i que no s’aplique el descompte des del departament de nòmines de concertada, ja que en aquests casos és l’hospital i no el treballador/a qui té l’última paraula en allò que posa al certificat mèdic.

Descarrega’t l’Addenda al Document sobre la implantació de la reforma educativa en els centres concertats de la Comunitat Valenciana en relació al seu apartat desé:

Models i procediment sobre l’addenda de recol·locació


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR