STEPV signa els preacords per al foment de la jubilació parcial i l’ampliació del permís de paternitat

STEPV-Iv signa el preacord per al foment de la jubilació parcial del personal docent de l’ensenyança concertada inclòs en el sistema de pagament delegat i el preacord d’ampliació del permís de paternitat previst en l’acord de legislatura de la mesa general de negociació del personal funcionarial, estatutari i laboral de la Generalitat, de 9 de juny de 2016.

dimecres 25 juliol 2018 16:07 h

En la darrera reunió del 5 de juny en Comissió de Seguiment concertada l’administració va proposar un preacord que afecta a les cotitzacions en la jubilació parcial dels treballadors del sector. Com ja vam dir en l’última circular explicativa, el motiu principal per oferir-nos la Conselleria aquesta proposta ve donat per les moltíssimes jubilacions parcials que estan havent a l’any (al voltant de 200) i que suposen una cotització a la seguretat social (SS) tant del treballador/a rellevista com del jubilat/ada parcial i que ha de resoldre l’administració abans que finalitze la vigència dels acords d’empresa col·lectius a 31 de desembre de 2018 (Recordem que aquests acords d’empresa van ser promoguts per STEPV-Iv abans que entrara en vigor l’actual reforma de pensions).

En resum la proposta de Conselleria consistia en el següent redactat:
1.- Contracte de relleu general amb una cotització a la SS que assumeix l’Administració entre un 25% i un 50%. Cal recordar que en l’anterior reforma de pensions la reducció era d’un 25% mínim i 75% màxim.
2.- Respectar el punt 3.2 de l’articulat de l’addenda de recol·locació signada el 13 de març de 2017. Que diu així: “En el cas que el professorat afectat cobrisca una jubilació parcial, serà contractat a jornada completa, assumint la conselleria les hores fins a completar la jornada”. És a dir, mantenen sols en els casos que diu el punt segon, la cotització al 100% del rellevista i la reducció de jornada laboral de jubilat al 75% com marca l’addenda.
Des del Sindicat, després d’haver sol·licitat que se’ns enviara per escrit la proposta i després d’haver fet l’estudi pertinent, entenem que la Conselleria simplement s’ajusta al que marca la legislació de la reforma de pensions a la finalització del termini de vigència dels acords d’empresa a 31 de desembre de 2018 i aplica els percentatges de cotització que marca l’actual reforma de pensions a partir de l’1 de gener de 2019.

Segons Conselleria la signatura tant d’aquest preacord com el de l’augment del permís de paternitat agilitzarà els tràmits una vegada arriben a la Conselleria d’Hisenda i així poden entrar en els pressupostos abans que finalitze l’any. Destaquem com a novetat el punt 2, ja que suposa respectar l’articulat de l’addenda de recol·locació. Des del sindicat entenem que aquest fet facilitarà les contractacions de relleu que provenen de la borsa de centres en crisi.
 
Pel que fa al preacord de permís de paternitat, STEPV-Iv considera que la Conselleria ens homologa a les condicions d’augment del permís ajustant-se a l’acord de MGNI, per tant estem totalment d’acord en aquest increment del permís per als docents dels centres concertats, i procedim a la seua signatura. No obstant això, com ja vam dir, hem de ser conscients que es crea un greuge comparatiu entre els docents i el PAS, treballadors tots de la mateixa empresa. Sabem que no és competència de l’administració per no ser aquests últims pagament delegat però sí instem des de la nostra organització, en primer lloc, a les patronals i, en segon lloc, a la Conselleria a facilitar una possible via de negociació per abordar la realitat d’aquest personal, i poder així, arribar a acords favorables que milloren les seues condicions laborals i salarials.

En el torn obert de paraula el Sindicat ha preguntat per la publicació de la resolució del PAM. Segons el Director General de Centres, la resolució està en aquests moments en el jurídic consultiu. Del 26 d’agost al 6 de setembre s’obrirà el termini perquè els centres puguen fer les sol·licituds dels programes PAM i el dia 7 de setembre s’aprovaran i la resolució provisional eixirà en data de l’1 de setembre.
Respecte als endarreriments generats des de l’1 de gener de 2018 de l’increment de l’1’75% aprovats en els PGE en les nòmines dels funcionaris i per homologació en les nòmines dels docents en pagament delegat. La Conselleria ha explicat que aplicaran una part, exactament l’1’5%,  més els endarreriments en la nòmina de juliol i la resta, el 0’25% ho faran en la nòmina d’agost. Ho aplicaran directament en l’apartat del CRVA i no en l’apartat del salari base ja que les taules salarials del conveni de concertada no estan signades encara.


Podeu llegir ací els dos preacords signats hui en reunió de comissió de seguiment.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR