Dret a l’educació

STEPV s’adhereix al Manifest de València Laica

Davant la iniciativa de la Conselleria d’Educació, de la possibilitat d’impartir una altra religió més en l’àmbit educatiu

dilluns 13 novembre 2017 12:35 h

El manifest demana la neutralitat absoluta de l’administració i la laïcitat de l’ensenyament.

MANIFEST

VALÈNCIA LAICA, davant la iniciativa de la Conselleria d’Educació, de la possibilitat d’impartir una altra religió més en l’àmbit educatiu, MANIFESTA:
Que els nostres arguments sobre el model democràtic d’educació laica, democràtica, inclusiva, sense cap tipus de discriminació són universals davant de qualsevol tipus de creença religiosa o ideologia.
Que no distingim aquí entre religions més implantades o menys, amb un major o menor nombre de fidels. Es tracta del principi universalista i democràtic de la NEUTRALITAT ABSOLUTA respecte a qualsevol creença, que respectem, com no podria ser d’una altra manera, però que deuen tenir un marc d’actuació externa a l’escola.
Que l’escola ha de ser el marc que proporcioni una educació formativa en valors cívics, científics, artístics i humanistes, sense promoure la discriminació per creences religioses que segreguen i discriminen per alguna cosa que correspon estrictament a l’àmbit privat.
Que som conscients, i Europa Laica així ho ha denunciat sempre, que l’Estat amb la seva discriminació positiva cap LA RELIGIÓ CATÒLICA, ni tan sols practica la aconfessionalitat que privilegia només a una d’elles. Per això la imperiosa necessitat de la ESTRICTA NEUTRALITAT.
Que les institucions públiques no han de deixar-se portar per la pressió de qualsevol corporació religiosa o de qualsevol altra ideologia que posi en qüestió el principi d’igualtat en l’aspiració democràtica a una real LLIBERTAT DE CONSCIÈNCIA que gran part de la societat està exigint.

Descarrega’t el manifest en pdf

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR