Mobilitzacions

STEPV registra la convocatòria de vaga general en l’ensenyament del 9 de maig

La convocatòria abraça tot el funcionariat i treballadores i treballadors dependents de totes les administracions educatives.

Membres de STEPV just després de registrar la vaga en Treball

dimecres 24 abril 2013 16:08 h

La convocatòria, que STEPV ha registrat aquest matí en la Direcció General de Treball, Cooperativisme i Economia Social de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació de la Generalitat valenciana, crida a la vaga tot el sector de l’ensenyament i de les universitats, tant el PAS laboral i el PAS funcionari com el PDI laboral i el PDI funcionari. Igualment afecta tots els treballadors i treballadores docents i no docents de l’ensenyament sostingut totalment o parcialment amb fons públics, monitors de menjador i altres activitats en centres públics i privats concertats, personal d’atenció educativa o assistencial externalitzat, personal de les escoles dependents de l’Administració local, i personal de titularitat municipal, amb servei externalitzat.

Per a STEPV és important que la convocatòria de Vaga General Educació del 9 de maig tinga un seguiment massiu

Els objectius de la convocatòria de vaga són:

    La retirada de les contrareformes educatives, com ara el projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que ha presentat el Ministeri d’Educació.
    La paralització i revocació de les reformes i retallades que, en l’àmbit de l’Educació, han aprovat els governs espanyol i valencià i que estan suposant un greu deterioriorament de la qualitat educativa i una agressió sense precedents cap als drets de les treballadores i els treballadors de l’educació. La defensa d’una educació pública, gratuïta, laica, valenciana, democràtica i de qualitat per a totes i tots;
    La millora dels drets laborals, socials i econòmics del personal que treballa en el sistema educatiu;
    L’establiment de mesures que compensen les desigualtats socioeconòmiques de les famílies i de l’alumnat i que garantisquen una correcta escolarització des de l’educació infantil fins a la universitat;
    La revocació de l’acord de 3 d’abril de 2013 sobre provisió de llocs de treball en règim d’interinitat signat per la Conselleria d’Educació i determinats sindicats. En aquest sentit, es reivindica el manteniment de l’acord de novembre de 2010.
    La consideració del valencià com a llengua vehicular en tot el sistema educatiu, així com l’atenció a la demanda dels programes en valencià.

El Sindicat ha decidit convocar-la, després d’un procés de consulta entre la seua afiliació i el personal que treballa en aquests àmbits laborals. Per al nostre sindicat, les polítiques educatives dels governs espanyol i valencià suposen un greu atac al sistema educatiu públic, el personal que hi treballa i el conjunt de la societat. Els darrers anys hem assistit a la derogació de molts acords i la publicació de normes i decrets que no han sigut negociats i que estan tenint uns efectes devastadors en el sistema educatiu i en les relacions laborals del personal.

A aquestes retallades, cal sumar-hi les anunciades contrareformes educatives impulsades pel govern espanyol que afecten la totalitat de les etapes educatives. Unes reformes, com la LOMQE, que tenen com a objectius principals: una profunda reconversió laboral que suposarà una pèrdua de drets per a la comunitat educativa, l’aposta per la xarxa privada i la privatització del sistema, el seu control polític i ideològic, la segregació de l’alumnat, la recentralització de l’Estat i el desplaçament de la nostra llengua dels centres docents. Un avanç del que pretenen ha sigut la rebaremació de les borses de treball que suposarà, sense cap dubte, que moltes persones interines deixaran de treballar els propers anys.

Per a STEPV la convocatòria de vaga, cal emmarcar-la en un procés global i sostingut de mobilització, per a fer front a les polítiques dels governs espanyol i valencià. El nostre compromís és doble: mantindre la lluita fins a aconseguir eliminar aquestes polítiques; i consultar el professorat i la comunitat educativa sobre qualsevol negociació que s’òbriga.

Per a STEPV és important que la convocatòria de vaga general en educació del 9 de maig tinga un seguiment massiu, per part de tot el personal, l’alumnat i els membres de la comunitat educativa.

Finalment, el Sindicat ha convocat tancades per al 25 d’abril, assemblees obertes entre els dies 29 d’abril i 8 de maig. També diverses accions durant la jornada de vaga que es concreten en: 8 a 10 hores piquets informatius; 12 hores concentracions en diverses localitats i 19 hores manifestacions a Alacant, València i Castelló.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR