Dret a l’educació

STEPV registra la convocatòria de vaga educativa del 24 d’octubre

El Sindicat també ha convocat altres mesures de pressió per obligar els governs valencià i espanyol a canviar les seues polítiques educatives i laborals

Membres del Secretariat Nacional de STEPV legalitzen la vaga en la Direcció General de Treball

dimarts 08 octubre 2013 13:32 h

STEPV - Intersindical Valenciana ha registrat aquest matí, davant de la Direcció General de Treball de la Generalitat Valenciana, la convocatòria de vaga educativa per al 24 d’octubre de 2013. Aquesta afectarà a tots els funcionaris i treballadors dependents de totes les Administracions Educatives, i de les Universitats, tant al PAS laboral, PAS funcionari PDI laboral i PDI funcionari, igualment afecta tots els treballadors docents i no docents de l’ensenyament sostingut total o parcialment amb fons públics, monitors de menjador i altres activitats en centres públics i privats concertats, personal d’atenció educativa o assistencial externalitzat, personal de les escoles dependents de l’administració local, i personal de titularitat municipal, amb servei externalitzat.personal que treballa a l’ensenyament públic, univeristari i no universitari, i de privada.

El Sindicat ha decidit convocar-la després d’un procés de consulta entre la seua afiliació i el personal que hi treballa

El Sindicat ha decidit convocar-la després d’un procés de consulta entre la seua afiliació i el personal que hi treballa. Els motius de la vaga són:
- La defensa d’una una educació pública, gratuïta, laica, valenciana, democràtica i de qualitat per a totes i tots.
- La millora dels drets laborals, socials i econòmics del personal que treballa en el sistema educatiu.
- L’establiment de mesures que compensen les desigualtats socioeconòmiques de les famílies i de l’alumnat i que garantisquen una correcta escolarització des de l’educació infantil fins a la universitat.
- La derogació del decret Vela i de les retallades aprovades pel govern valencià.
La consideració del valencià com a llengua vehicular en tot el sistema educatiu, així com l’atenció a la demanda dels programes en valencià.
A més de la convocatòria de la vaga, el Sindicat ha convocat altres mesures de pressió per obligar els governs valencià i espanyol a canviar les seues polítiques educatives i laborals. Entre aquestes destaquen les concentracions del proper dia 10 d’octubre. Aquest dia, el Congrés de Diputats aprovarà la LOMQE, motiu pel qual es faran concentracions, a les 18 hores, a diverses localitats valencianes com: València, Plaça de Manises; Alacant, c/ Maissonave (davant Galerias Preciados); Castelló, plaça Maria Agustina; Gandia, a la plaça Major; Alcoi, plaça de l’Ajuntament; Torrevella, plaça de l’Ajuntament; Elx, plaça de l’Ajuntament; Vall d’Uixó, plaça de l’Ajuntament; Benicarló, plaça de l’Ajuntament; Massamagrell, plaça de la Constitució (17:00h); Altea, plaça de l’Ajuntament i Dénia, Glorieta País Valencià (19:30h).
Finalment, des del Sindicat fa una crida a tot el professorat, a la comunitat educativa i la societat valenciana a organitzar-se i mobilitzar-se per defensar l’escola davant de les continues agressions de Fabra i Rajoy


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR