Acció sindical

STEPV reclama el manteniment de les actuals condicions del contracte de relleu en ensenyament privat concertat

El 31 de desembre de 2018 finalitza el període de vigència d’aquestes condicions. STES ha comunicat per carta al Ministeri que es mantinguen les condicions

dilluns 24 setembre 2018 17:19 h

Els acords col·lectius d’empresa que en el seu moment va promoure STEPV-Iv pels centres educatius del sector al País Valencià permetien a totes les treballadores i treballadors de les empreses que s’hi havien acollit a gaudir de les condicions de jubilació que figuraven en la llei 40/2007 de 4 de desembre. Aquesta era una mesura especial presa en març de 2013 que permetia aleshores mantindre la jubilació total als 65 anys i 35 anys cotitzats i la jubilació parcial es mantenia als 61 anys amb uns 30 anys de cotització i amb una reducció entre un mínim del 25% i un màxim del 75%. Excepcionalment, si la contractació per part de l’empresa era a temps complet i de manera indefinida del rellevista, sols en aquests casos, la reducció de la jornada laboral del contracte de relleu s’estenia fins un 85% de la jornada.

No cal dir que aquesta signatura dels acords d’empresa suposava unes condicions molt més favorables per al professional del sector privat que l’actual reforma de pensions que va entrar en vigor el 15 de març de 2013.

Novament, STEPV-Iv reclama com a conseqüència de la finalització a 31 de desembre de 2018 del període de vigència dels acords d’empresa signats abans de l’entrada en vigor de l’actual reforma, i que afecten a totes les persones treballadores nascudes fins el 31 de desembre de 1957.

I com a membre de la Confederació d’STES, a través d’una carta adreçada al Ministeri d’Educació, i davant les manifestacions efectuades pel Govern actual d’Espanya que atenen a la millora de la normativa del contracte de relleu que dóna lloc a la possibilitat de la jubilació parcial, i davant la intenció de revisar la seua aplicació en alguns sectors, expressem doncs, el desig de que aquesta possibilitat afecte també al sector educatiu. Atès que la llei 27/2011 de l’1 d’agost, sobre actualització, adequació i modernització del Sistema de Seguretat Social i el RD Llei de 5/2013, de 15 de març, de mesures per afavorir la continuïtat de la vida laboral i promoure l’envelliment actiu ha suposat una reforma de les jubilacions parcials, empitjorant les seues condicions, sobretot per als treballadors i treballadores que accediran a partir de l’1 de gener de 2019 una vegada extingits els acords d’empresa.

Per tot allò passem a citar textualment part de la carta registrada per part dels STEs el darrer 19 de setembre en Madrid davant el Ministeri d’Educació i Formació Professional sol·licitant dita demanda:

“Que el Ministerio de Educación y Formación Profesional transmita esta petición al Gobierno de España para que las personas trabajadoras del sector docente, de la enseñanza concertada, privada, educación especial, educación infantil, y de todos las demás sectores educativos, puedan ser incluidas dentro de los sectores en donde se aplicará la nueva normativa sobre contratos de relevo, aplicados a la jubilación parcial, en condiciones más beneficiosas que las que marca la normativa actual.”

Escrit registrat per STEs en el Ministeri d’Educació

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR