Condicions laborals

STEPV reclama a la Conselleria fer extensibles les mesures a tot el professorat

El Sindicat defensa que la recuperació del tutor/a en primària ha d’arribar a tots els centres i la reducció horària en secundària a tot el professorat. També exigeix un pacte d’estabilitat per al professorat interí

Un moment de la mesa sectorial d'aquest matí

divendres 04 maig 2018 18:00 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar, entre altres temes, la proposta de la Conselleria sobre condicions laborals del professorat. STEPV ja va explicar en un comunicat anterior que la proposta de Conselleria era la seua resposta a la convocatòria de vaga impulsada per STEPV el pròxim 16 de maig. Els punts que s’hi han abordat estan continguts en la campanya “Ja toca!” de STEPV, motiu de la vaga.

STEPV convocarà assemblees comarcals la setmana que ve i un Consell Nacional el pròxim dissabte 12 de maig

STEPV ha criticat, en primer lloc, les formes en què han comunicat les mesures, ja que abans d’informar i negociar amb els sindicats en la Mesa Sectorial s’ha convocat una roda de premsa, fet que desvirtua el marc de negociació legalment establert.

Seguidament, el Sindicat ha incidit en la necessitat de fer extensible algunes de les mesures proposades al conjunt del professorat. Així, per exemple, la mesura de recuperar el tutor/a en els centres de primària només abastirà el 50% dels centres, i es farà mitjançant el PAM. STEPV considera que s’han de negociar les plantilles retallades pel govern anterior i recuperar aquesta figura en tots els centres d’infantil i primària i de forma estructural.

Quant a la reducció d’hores lectives de secundària, la proposta de la Conselleria no és generalitzada per a tot el professorat sinó només per a determinades funcions. Tampoc és d’aplicació als ensenyaments de règim especial (EOI i artístics) ni a FP ni persones adultes. STEPV ha instat a fer-ho extensible a tot el professorat.

L’administració ha respost que, ara per ara, és el màxim que poden fer, vista la situació pressupostària actual i que treballaran perquè en pròxims cursos es complete la recuperació de les retallades de l’anterior govern.

STEPV també ha insistit en la necessitat de signar un pacte d’estabilitat del professorat interí que garantisca realment la continuïtat en el treball del col·lectiu davant les oposicions massives. La Conselleria ha comentat que està disposada a crear un grup de treball per a treballar en el repartiment de les 10.000 places que queden per a les convocatòries del 2019, 2020 i 2021.

Davant d’aquesta situació, STEPV convocarà assemblees comarcals la setmana que ve i un Consell Nacional el pròxim dissabte 12 de maig, per a valorar la proposta de la Conselleria.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR