Oposicions

STEPV rebutja l’esborrany de l’oferta de secundària perquè no garanteix l’estabilitat

La Conselleria presenta un primer esborrany, que no és definitiu, sobre l’oferta de 7500 places de secundària i resta de cossos per a 2019 i 2020

Protesta d'aspirants del cos de mestres afectats per les oposicions

dimecres 25 juliol 2018 14:42 h

Ahir va tindre lloc el grup de treball per a tractar l’oferta de secundària i resta de cossos per a 2019 i 2020 (les del cos de mestres per a 2021 no es va tractar en aquesta reunió). La Conselleria va presentar un primer esborrany en què proposa el repartiment de places per especialitats en els pròxims 2 anys. En total proposa convocar 5051 places en 2019 i 2525 en 2020.

La Conselleria va insistir en què era un primer esborrany, no definitiu, sobre el qual treballar amb els sindicats i analitzar especialitat per especialitat si es manté o es modifica la proposta, però va insistir en què al final del procés no es pot modificar el total de places que s’ofertarant, és a dir, 5000 en 2019 i 2500 en 2020.
Quant als criteris per a determinar l’oferta, en cada especialitat s’han sumat el 75% de les places ocupades per professorat interí més les jubilacions previstes. Aquest criteri s’ha usat de forma generalitzada en totes i cadascuna de les especialitats, sense tindre en compte les franges d’edat del professorat interí ni la previsió de creixement del sistema en cada especialitat, si és que n’hi haurà. Això significa que en moltes especialitats el professorat interí està pràcticament obligat a aprovar sí o sí les oposicions. Segons les dades de Conselleria, el 77% de les persones que han aprovat les oposicions actuals al cos de mestres són interines i confien que es mantinga aquesta tendència en les de secundària. El Sindicat ha demanat el tram d’edat de les persones que han aprovat les oposicions del cos de mestres perquè també és una dada fonamental a tindre en compte per a pròximes ofertes. Perquè convocar en dos anys 7500 places són pràcticament les mateixes que han adjudicat en juliol de 2017 per a l’actual curs (7646 interins dels cossos de secundària), fet que complica molt la continuïtat de tot el professorat interí que actualment està prestant serveis, línia roja de STEPV.
Per tot això, STEPV no està d’acord amb aquest primer esborrany perquè el marge per a garantir la continuïtat del treball del professorat és molt estret. A més, no tenim dades per especialitats dels trams d’edat del professorat interí, una dada fonamental perquè també està demostrat que a partir de determinada edat és més dificultós fer front a un sistema d’oposicions tan dur.
El grup de treball es tornarà a reunir la setmana que ve.
STEPV va aprofitar la reunió d’ahir per a denunciar davant el Director General de Personal les queixes de les persones aspirants a les oposicions del cos de mestres i dels propis tribunals. El Director General va anunciar que, de cara a la convocatòria de secundària, està disposat a estudiar les propostes de millora del sindicat (que ja vam proposar per al cos de mestres) i dels tribunals en tornar de vacances d’agost. També va afirmar que estudiaria els recursos de les persones aspirants i respondria després d’haver consultat els tribunals.

Si ets afiliat/da, consulta ací la proposta

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR