Polítiques educatives

STEPV rebutja la normativa sobre els contractes-programa

El sindicat insta als centres a no sol·licitar aquest programa i denuncia el xantatge al professorat amb les comissions de servei.

dilluns 07 maig 2012 18:00 h

La Conselleria d’Educació, en un nou intent de distraure i confondre als centres educatius amb cortines de fum, ha llençat la seua aposta per fer front al fracàs escolar: els contractes-programa. Aquesta normativa s’ha de llegir amb molt de detiment i en tota la seua extensió, ja que la lletra xixoteta del DOCV contradiu els anuncis grandiloqüents de l’administració. Resulta molt curiós l’esforç per publicitar la normativa, ja que la Conselleria ha fet un fort desplegament humà per presentar els contractes programa en sessions informatives arreu del país. Des d’STEPV considerem que, més que intentar vendre titulars de premsa i normativa buida a la comunitat educativa, el que de veritat hauria d’estar fent l’administració és donar resposta als problemes reals dels nostres centres i treballar a favor de l’escola pública de manera decidida.

Cal dir que la principal demanda d’STEPV a les Juntes de Portaveus ha estat en els darrers anys el disseny d’una estratègia seriosa i estructurada per lluitar contra el fracàs escolar. Durant els darrers cursos, hem vist i denunciat com el problema s’ha tractat de manera parcial i compartimentada, amb una retafila de xicotetes normatives que feien de parxe.
En aquest sentit, es fa absolutament necessari que hi haja un pla global de lluita contra el fracàs escolar, pla global que després s’ha d’aplicar i adaptar en cada centre. Però, a normativa publicada, la Conselleria no ha apostat per la globalitat de les mesures, sinó per la dispersió de conceptes i d’actuacions. Amb aquesta normativa, és cada centre qui ha de fer tota la feina de planificació que no ha fet la Conselleria, emplenar una sol·licitud i esperar a que una comissió on no hi ha cap representant del professorat decidisca, amb una criteris que considerem clarament arbitraris, quin centre té aprovada la sol·licitud i fins a quin punt es respecten els mitjans que demana.
Mitjans que en un context de fortes retallades de professorat, grups, impagament, etc., és una burla que es plantegen perquè no seran coberts. Si els 1625 centres de què parla Conselleria s’han de repartir la dotació econòmica oferida, el resultat és de 516€ per centre. Tampoc no està garantida la dotació extra de professorat, ja que l’augment d’horari lectiu i de ràtios a totes les etapes educatives segons RD-Llei 14/2012 que l’administració vol aplicar al màxim, representarà una disminució de la plantilla de tots els centres.

Comisiions de servei

Pel que fa a les comissions de serveis, STEPV considera que l’administració està fent un clar xantatge al professorat que no ha pogut obtindre una destinació propera al seu domicili per la gran retallada de vacants en el concurs de trasllats. Tampoc no hi ha cap garantia que s’atorgue la comissió de serveis per aquest motiu.
Tot açò és una mostra inequívoca que no només el pla global és inexistent, sinó de que la vertadera intenció és separar-nos com a col·lectiu a nivell de centres (els que tinguen contracte aprovat dels que no), professorat (els que necessiten comissió de serveis dels que no) i alumnat (els que reben atenció específica dels que no). STEPV considera que l’objectiu fonamental de l’escola pública és educar de manera integral i integradora, lluitant per erradicar les desigualtats. Aquesta normativa, per desgràcia, queda molt lluny de l’objectiu.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR