Inici de curs

STEPV proposa que el curs comence el 12 de setembre i no el 8

També s’ha tractat la modificació de la normativa de menjador escolar i les adjudicacions de juliol. La Conselleria ha retirat el punt del PMAR.

dijous 02 juny 2016 16:23 h

STEPV ha proposat en la Mesa Sectorial d’aquest matí que el curs comence el 12 de setembre i no el 8 de setembre com proposa la Conselleria, en infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional.Els centres educatius necessiten temps per a preparar l’inici del curs. Amb la proposta de conselleria només hi ha 5 dies, amb un cap de setmana pel mig, per a preparar l’inici del curs.

I cal tenir en compte que el curs que ve hi haurà una part important de la plantilla de cada centre nova, ja que en el concurs de trasllat s’han oferit milers de places i queden encara pendents les places que s’ofertaran en les comissions de serveis i en les adjudicacions de professorat provisional i interí.
Quant a les EOI, el Sindicat també ha defensat que es retarde l’inici de curs, proposat per al 19 de setembre, ja que els centres estaran en plena dedicació a la correcció de les proves de setembre (cal recordar que enguany s’ha introduït la segona convocatòria de certificació per a alumnat oficial), les proves de nivell i d’adjudicació de places a l’alumnat i matriculació.
A més, el Sindicat ha plantejat que cal una reflexió sobre el calendari escolar, ja que el sistema educatiu no pot continuar depenent del calendari religiós, que no està configurat tenint en compte criteris pedagògics.
La Conselleria s’ha compromés a estudiar les propostes plantejades pel sindicat i a obrir el debat sobre el calendari escolar.
Quant al menjador escolar, hem valorat que s’amplie a tot el període lectiu i no només entre octubre i maig. STEPV ha demanat que es tinga en compte la situació específica dels centres rurals agrupats i que es reduiren les ràtios dels monitors per a millorar la qualitat del servei, entre altres propostes.
D’altra banda, la Conselleria ha retirat el punt sobre el PMAR (Progama de Millora de l’Aprenentatge i Rendiment) i proposarà un nou document pròximament.

 


Comentaris

Josep Vicent Gimenez Donato

02 juny 2016 / 18:29 h

Una qüestió que no acabe d’entendre, ni que siga el 8 ni que siga el 12, és que tots els nivells hagen de començar el mateix dia.
Considere que no es pot igualar allò que no és igual. Hem de tenir en compte que a les escoles durant setembre i juny la jornada és reduïda i de matí; als instituts de secundària, la jornada és completa des del primer dia; és a dir, hi ha dies fins les 15,15 o de vesprada si tenen horari partit. A més la major part dels centres de secundària no tenen cap tipus d’elements de climatització. Caldrà recordar la crítica que li vam fer a la Sra. Català fa dos cursos per la seua tossuderia a pesar de les temperatures? En cas que hi haguera una situació similar, Conselleria aplicaria la normativa de seguretat en el treball, cosa que no va fer l’anterior consellera?
Potser hi ha raons de caràcter més familiar (que tots els fills de les famílies comencen el mateix dia), però això mateix valdria com a raonament per igualar la jornada, cosa que evidentment no es fa.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR