Polítiques educatives

STEPV proposa la regulació específica de la jornada continuada per a aplicar-la el pròxim curs

La Conselleria decideix, unilateralment, vincular la jornada continuada amb un futur decret d’autonomia de centres

dijous 16 maig 2013 13:26 h

STEPV ha proposat una normativa específica sobre jornada continuada en la reunió “informal” que ha tingut lloc aquest matí per tractar la guia sobre l’aplicació d’aquesta en el marc del contracte programa, en la qual han participat els sindicats representatius de l’ensenyament públic i privat i les diferents confederacions d’AMPA.

STEPV aposta per la posada en marxa de la jornada continuada en aquells centres que ho acorden

El Sindicat considera que cal deslligar la seua regulació del contracte programa per a garantir que s’aplica en tots els centres que ho acorden. Així ho havia previst la mateixa Adnministració quan va presentar un projecte de decret sobre jornada i calendari escolar el novembre de 2012. Un projecte de decret que ni s’ha publicat ni s’ha desplegat a través de cap ordre que també estava prevista negociar al gener.
La vinculació del model de jornada amb el contracte programa no té cap sentit ni des del punt de vista pedagògic ni organitzatiu del centre. A més, aquests contractes programa s’estan aprofitant per a la desregulació de les plantilles, l’arbitrarietat en la provisió de llocs de treball i el tractament desigual entre centres de les mateixes característiques.
La regulació específica de la jornada que ha proposat STEPV garantiria que aquells centres docents que la reclamen la puguen posar en marxa independentment de si han demanat un contracte programa o no. A més, el sindicat considera que una simple guia no té cap valor legal i crea inseguretat jurídica. Per això, ha demanat la negociació d’una ordre o una resolució que permeta aplicar-la el curs 2013/14. Aquest, segons el nostre parer, era el sentir majoritari de les organitzacions presents en la reunió. Tanmateix, la Conselleria d’Educació ha decidit, unilateralment, desvincular-la del contracte programa per vincular-la a un futur decret d’autonomia de centres, que alhora dependrà de l’aprovació de la LOMQE i, per tant, no s’aplicarà el curs que ve. El Sindicat valora com una nova manipulació de la Conselleria aquesta decisió que, sense cap dubte, estava premeditada, fins i tot, abans de celebrar-se la reunió per impedir l’aplicació de la jornada el curs vinent. Si, l’Administració haguera volgut que la jornada continuada s’aplicara el curs 2013/14 sols havia de recuperar l’ordre que ja tenia preparada i haver desvinculat, des del primer moment, aquesta del contracte programa, així com haver convocat la reunió o les meses sectorials corresponents amb anterioritat.
STEPV ha apostat per la posada en marxa de la jornada continuada en aquells centres en què el consell escolar i la comunitat educativa així ho aproven. Per això, també ha criticat la guia presentada ja que en dificulta l’aprovació. A, més ha reclamat recursos públics per la seua implantació i la garantia real que tant el menjador, els serveis complementaris i les activitats extraescolars s’aplicarien a tot l’alumnat que ho demanara voluntàriament sense cost per a les famílies. Consegüentment, ha exigit una memòria econòmica de l’aplicació.
D’altra banda, també ha proposat l’obertura de negociacions sobre les mesures per a millorar la qualitat de l’ensenyament que passen per posar fi a les retallades de professorat i de recursos per a les prestacions i beques per a l’alumnat. La Conselleria no ha constestat a aquesta petició.

Més informació en la web de Jornada continuada.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR