Professorat interí

STEPV presenta una denúncia contra la contractació de becaris d’anglés

Cal posar fre a la desregularització de la contractació de professorat

dilluns 17 setembre 2012 16:50 h

STEPV ha presentat aquest matí una denúncia en matèria social contra la Conselleria d’Educació per la convocatòria de 329 beques per a la realització de pràctiques formatives en matèria d’assistència lingüística en anglés en centres docents dependents de la Generalitat durant l’exercici 2012-2013.

L’administració el que pretén és suplir les necessitat de professorat d’anglès a un baix cost

Amb la figura de “becaris” en realitat s’estan evitant una sèrie d’obligacions que té la Generalitat valenciana, quant a la forma de provisió de llocs de treball i en matèria sociolaboral. La finalitat és disfressar una autèntica prestació de serveis sota la figura de pràctiques professionals.
Aquesta figura de “becaris” ocuparà un servei propi i inherent a l’Administració –el de docent–, però a través d’una figura formativa no prevista per a aquesta tasca, amb l’agreujant que el salari mensual serà de 1.000 euros, que no té res a veure amb el que preveu la normativa pel que fa a les quantitats que han de percebre els becaris, ja que la quantitat que han de cobrar només ha d’estar relacionada amb la compensació de les despeses que la beca comporta. En aquest cas, es determina una quantitat unitària i igual per a tots els becaris que, d’altra banda, és molt baixa en relació amb la tasca que realitzaran, comparativament, amb la resta de professorat.
L’Administració el que pretén és suplir les necessitat de professorat d’anglés a un baix cost, i no només respecte al salari esmentat, sobretot tocant a la cotització a la Seguretat Social, i deixar de banda, mitjançant aquesta fórmula, la contractació de personal de reforç.
Al maig es va convocar una borsa de treball d’urgència per a professorat d’anglés i no s’ha utilitzat pràcticament. Amb aquesta denúncia STEPV pretén posar fre al precedent que pot comportar la contractació de professorat per altres vies de les legalment establides, com ja va passar amb la pretensió de l’exconseller Font de Mora de contractar professorat extern perquè impartira xinés.

Etiquetat com a

plurilingüisme anglés

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR