STEPV planteja millores de les condicions laborals en les instruccions de secundària

Reducció de ràtios, àmbits voluntaris, reducció per al professorat major de 55 anys, etc.

dimarts 28 juny 2022 17:55 h

Avui ha esdevingut la mesa sectorial per negociar les instruccions d’inici de curs de secundària i batxillerat pel curs 2022/2023. L’administració ha explicat que aquestes instruccions tracten fonamentalment de reduir la càrrega burocràtica als centres educatius i l’adaptació de la normativa als nous currículums LOMLOE. La proposta de reducció de la burocràcia es fonamenta en l’establiment de mesures de millora arreplegades en la memòria de final de curs en lloc de la reelaboració completa dels plans. També l’administració ha volgut destacar l’ajornament de l’elaboració del projecte de gestió i règim econòmic i del d’igualtat convivència, perquè s’espera la negociació i publicació d’una ordre per al primer trimestre del 2023.

STEPV ha començat la seua intervenció denunciant la retallada de professorat que han rebut aquest mateix matí els centres educatius i ha reivindicat a Conselleria que tot i ser un professorat que va aplegar als centres com a dotació extraordinària per la situació de pandèmia, és un professorat que s’ha demostrat absolutament necessari per al normal funcionament dels centres educatius i que aquest personal docent no pot perdre’s amb un decret d’inclusió educativa tan potent com el que tenim i quan estem a l’espera de la publicació d’uns nous currículums on l’atenció individualitzada de l’alumnat és protagonista.
Igualment, ha sol·licitat la reducció de les ràtios per poder fer front a tots els reptes educatius que vol abordar aquesta conselleria, perquè és una peça fonamental en una atenció a l’alumnat que garantisca una educació vertaderament inclusiva, plurilingüe i centrada en l’alumnat.
STEPV també ha recordat la importància de la substitució immediata de tots els permisos i llicències, les hores dels equips directius, i les persones delegades de les JPD i CSSL, i que per això cal una revisió urgent de l’ordre del 92. D’igual manera ha sol·licitat la revisió dels procediments de provisió perquè puguen garantir aquesta dotació, doncs un any més, hem vist com el sistema de difícil cobertura s’ha transformat en un sistema ordinari per la provisió de llocs.
Així mateix, ha insistit en la necessitat d’articular en aquestes instruccions la possibilitat de fer una reducció de l’horari lectiu sense reducció de les retribucions per a majors de 55 anys.
De nou, STEPV ha lamentat el desmantellament dels SPES i ha reclamat una dotació de persones orientadores als centres de secundària en funció del nombre d’alumnat.
Per acabar, STEPV ha volgut rebutjar de nou la imposició dels àmbits educatius al primer nivell de secundària i ha advertit a la conselleria del rebuig que està forçant entre el professorat cap aquesta organització curricular. Igualment, ha argumentat que aquesta decisió ha de correspondre a l’autonomia del centre, tal com indica el reial decret, i ha d’estar fonamentada en l’avaluació del mateix centre. Per això STEPV ha lamentat que no hi haja una sola referència a l’avaluació de l’aplicació dels àmbits i ha reclamat la inclusió en aquestes instruccions d’un apartat per a la dita avaluació.
Altres aportacions al document han estat la incorporació de tot el professorat amb destinació al centre per a la reunió del departament de la distribució dels grups i els horaris, concreció sobre l’elaboració i data de presentació de les programacions d’aula, atenció més individualitzada per a l’alumnat dels programes de diversificació curricular, entre d’altres que es sumen a les ja presentades en la negociació de les Instruccions d’Infantil i Primària.
Torn obert
- Al torn obert s’ha reivindicat, de nou, la revisió del personal retallat per la conselleria i el manteniment de totes les persones treballadores als centres educatius, perquè ja eren absolutament necessàries abans de la pandèmia. També hem demanat dades oficials per cossos i especialitats sobre les retallades aplicades. L’administració ha reconegut algunes errades en la comunicació d’aquest matí, les quals es revisaran, i ha comentat que la dotació de PAM inicial abans de la pandèmia s’ha respectat i que s’està retallant sols la dotació de professorat que és conseqüència de la pandèmia.
- Una altra qüestió platejada ha estat sobre el cessament de les persones interines amb substitució indeterminada (vacant afectada) amb data 30 de juny, qüestió que ja s’havia platejat en aquest fòrum i que no s’ha resolt finalment.
- També ha traslladat els problemes detectats en el sistema de reclamació de les persones implicades en l’acord per la incorporació a la borsa.
- També STEPV ha preguntat sobre els casos de persones opositores que no van poder pujar la programació.
- De nou, STEPV ha insistit en la previsió de les proves d’aptitud de les especialitats que ho necessiten per a l’efectiva incorporació a la borsa corresponent.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR