Internacional

STEPV participa en la trobada Pedagogia 2017

L’event se celebra a Cuba del 30 de gener al 3 de febrer

dimecres 01 febrer 2017 11:05 h

El Congrés Pedagogía 2017 és una trobada internacional de persones que treballen a l’àmbit de l’educació que està organitzada pel Ministeri d’Educació de la República de Cuba on està prevista la participació de milers de persones d’arreu del món, especialment de l’Amèrica Llatina i el Carib i amb una presència notable d’alguns països d’Àfrica com és el cas de l’Angola.

Aquesta nova cita convoca a la unitat dels educadors i és element substancial per continuar promovent la integració entre països

Aquesta nova cita convoca, com sempre, a la unitat dels educadors i és element substancial per continuar promovent la integració entre els diversos països d’Amèrica Llatina i d’altres indrets del món, intercanviar experiències, unir forces i esforços en nom de fer realitat les metes acordades en les conferències regionals, com a exemple de cooperació solidària en la lluita per un món millor.
La complexitat del món actual, amb les seues agudes contradiccions econòmiques i socials, el desenvolupament accelerat que ha assolit la ciència i la tècnica, la batalla per eradicar l’analfabetisme, com a pas inicial per aconseguir l’accés universal a una educació de qualitat i sense exclusions, constitueixen premisses indispensables a tenir en compte en la recerca de vies que propicien el desenvolupament sostenible en els nostres països. En aquest afany, pels organitzadors de Pedagogia 2017, l’educació ha de tenir un paper principal, el que exigeix proposar estratègies i enfocaments realment integradors i humanistes, com útils instruments per comprendre millor el món d’avui, davant els desafiaments que enfronten els pobles en aquest segle.


Aquestes són les premisses, per les quals es convoca a mestres, professors, professores, educadors, educadores, investigadors, investigadores i dirigents de la regió i del món, a participar al Congrés Pedagogia 2017. Els organitzadors consideren que el seu objectiu es complirà en tant s’assolesca un ampli intercanvi d’experiències, que propicie l’assoliment d’una educació de qualitat per a tots durant tota la vida, mitjançant la cooperació solidària en la formació ciutadana, el respecte a la diversitat cultural, la identitat nacional i en la formació de generacions portadores dels més alts valors humans universalment acceptats.
STEPV – Intersindical Valenciana, com en altres ocasions participa en el Congrés Pedagogía, així com en les diferents reunions sindicals internacionals i en els actes que organitza el Parlatino (Parlament Llatinoamericà i del Caribeny) i la Confederació d’Educadors Americans (CEA) que es faran al llarg dels dies de l’event.

Etiquetat com a


Comentaris

Donis Estelles Rosa

06 febrer 2017 / 15:51 h

No entenc com un sindicat democratic com el stepv participa en un acte organitzat per el ministeri d´educació cuba que no te res de democratic. Despres de tants anys encara estem aixi


Amadeu Sanz

08 febrer 2017 / 07:47 h

Hola, Donís. Respecte a la participació de STEPV en Pedagogia, cal tindre en compte que es tracta de la trobada pedagògica més important d’Amèrica. Cada dos anys, milers d’educadors i educadores del continent es reuneixen per debatre sobre educació. Aquest event compta amb el suport d’organismes internacionals de gran prestigi com la UNESCO o la UNICEF o el Parlament d’Amèrica Llatina i del Carib.

A més, s’hi celebren trobades sindicals impulsades per la Confederació d’Educadors Americans, que agrupa al moviment sindical americà. Enguany hi han participat sindicats de 17 estats, entre els que estaven els sindicats més importants de Canadà, USA, Mèxic, Argentina, Brasil, Perú, Colòmbia… i també d’Anglaterra, Portugal i l’Estat espanyol.

STEPV ha participat des de fa anys a l’event i, enguany,  també ho ha fet en diversos fòrums educatius com el sindical i en altres.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR