Comissió de seguiment de concertada

STEPV participa en la reunió sobre els PMAR

dijous 09 juny 2016 19:55 h

STEPV-Iv ha assistit a la reunió de Comissió de Seguiment de Concertada celebrada hui dijous 9 per tractar l’esborrany de Resolució pel qual es dicten instruccions per a l’aplicació dels Programes de Millora de l’Aprenentatge i del Rendiment (PMAR) per al curs 2016-17.

A la reunió han assistit per part de l’Administració el Secretari Autonòmic d’Educació Miguel Soler, el Director General d’Educació Jaume Fullana i la Cap de Serveis de Centres Concertats Xelo Roig. Per part de les patronals estaven convocades FECEVAL CECE i E&G, així com la resta de sindicats del sector.

En la resolució que l’administració ens ha posat damunt la taula ve regulada una de les propostes que des del Sindicat li vam fer al Director General de Política Educativa de la Conselleria en l’anterior reunió de Comissió de Seguiment celebrada el 16 de maig per tractar l’esborrany d’Ordre del PAM. Aquesta proposta feia referència a la necessitat de la implantació del PMAR en 2n i 3r ESO en centres privats concertats, atés que l’esborrany d’ordre només contemplava l’aplicació d’aquest programa en centres públics. A la reunió passada STEPV va insistir en la importància de regular el programa, atenent a la imminent desaparició dels Programes de Diversificació Curricular (PDC) en 4t ESO per l’entrada de la LOMQE. Aquest fet deixaria sense cobertura alumnat amb NEE en els centres concertats en aquest nivell. Li vam explicar, a més, que comportaria la pèrdua de les hores assignades al PDC de 4t ESO amb la conseqüent pèrdua de professorat en plantilla que imparteixen aquest programa actualment.

La Conselleria va acceptar la proposta amb el compromís de veure la seua viabilitat en els centres concertats. Hui, amb l’esborrany de resolució del programes PMAR que ha presentat l’administració a sindicats i patronals del sector hem aprofitat per manifestar la nostra gratitud i satisfacció en veure que han atés la nostra demanda. La resolució definitiva recull la incorporació del PMAR no sols en centres públics sinó també en els centres privats concertats com així li vam sol·licitar des de Sindicat.

La resolució contempla, a més, que l’alumnat promocionarà a 4t ESO ordinari quan haja superat tots els àmbits i matèries cursades. Si no és el cas, aquest alumnat podrà, en finalitzar el PMAR de 3r ESO,  promocionar i incorporar-se al Programa de Reforç de 4t (PR4) en les condicions establides en els articles de l’ordre que regularà els programes PAM, tant si són centres públics com centres concertats. Aquesta va ser una insistència més del Sindicat que recollia la nostra proposta, ja que d’aquesta manera es garanteix l’obtenció de la titulació al final de l’etapa per a aquest alumnat.

L’Ordre que inclou la resolució del PMAR es publicarà al més prompte possible, segons ens ha explicat el Director General de Política Educativa, perquè els centres puguen organitzar-se i tinguen temps de poder sol•licitar el programa. A més, deixarà un marge de 30 dies a partir de la seua publicació al DOGV perquè els centres realitzen les gestions burocràtiques pertinents per sol•licitar el programa abans d’acabar el seu termini el 15 de juliol.

Des de STEPV agraïm de nou la celeritat i bona predisposició per part de l’administració en acceptar la proposta feta pel Sindicat. D’aquesta manera es garanteix el manteniment de 1800 hores que ja estaven concertades en l’actual curs 2015-16 amb el PDC en 4t i s’evita així la pèrdua del lloc de treball de docents en centres concertats.

 

Etiquetat com a

pmar

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR