Retallades

STEPV llança una campanya en els centres de suport a RTVV

Davant les inacceptables explicacions del president Fabra que condiciona el manteniment de RTVV al de les escoles i hospitals.

Concentració a les portes de Nou en conéixer l'anul·lació de l'ERO dimarts passat

dijous 07 novembre 2013 09:14 h

STEPV ha posat en marxa una campanya de suport pel manteniment de RTVV i de rebuig a les afirmacions del president Fabra en què, de forma cínica i inadmissible, condicionava l’existència de l’ent públic al manteniment de les escoles i hospitals. Tampoc ha assumit cap responsabilitat en la nefasta gestió econòmica de RTVV des que governa el PP fa 18 anys.

El Sindicat demana als centres educatius que donen suport al manifest

La campanya consisteix en un manifest perquè els claustres, consells escolars o assemblees de docents puguen manifestar el rebuig al tancament de RTVV, denunciar la manipulació del president Fabra en les seues declaracions i exigir responsabilitats al Consell, únic responsable de la situació de ruïna econòmica a què han dut el País Valencià després de 18 anys de gestió.
El Sindicat demana als centres educatius que donen suport al manifest i el facen arribar al sindicat, però també a la Conselleria d'Educació i a Presidència de la Generalitat Valenciana.
Els faxos on cal enviar els manifestos són:
STEPV: 96 392 43 34 (o per mail a .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic))
Presidència Generalitat (adreçat al "Molt Honorable" President): 96 391 25 41
Conselleria d'Educació (adreçat a l'"Honorable" Consellera): 96 197 00 45
Des de STEPV donem suport a totes les accions convocades pel Comitè d'Empresa de RTVV i animem el professorat i la comunitat educativa a participar en la defensa d'una ràdio i televisió que són nostres i que les volem públiques, en valencià, de qualitat i plurals.
Adjuntem en aquest enllaç el manifest, que reproduïm a continuació:
El Claustre / Consell Escolar / Assemblea de Professorat del centre ____________________________ de la localitat de _______________________, en la reunió del dia ____ de ________ de 2013, acorda adherir-se al Manifest pel manteniment de RTVV, que reproduïm a continuació.

Manifest pel manteniment de RTVV
No al tancament de la ràdio i televisió pública valenciana

Depuració de responsabilitats en el Consell



El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha anunciat el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) amb l'argument que no pot acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia que declarà nul l'ERO imposat a la corporació ara fa un any i que ha comportat l'acomiadament de més d'un miler de treballadores i treballadors.
Segons Fabra, no poden fer front als costos que suposaria readmetre als treballadors i treballadores acomiadats -72 milions d'euros!- i, en un exercici de cinisme inacceptable, afirma que ho fa per “priorizar los servicios básicos y garantizar, ante todo, una sanidad, una educación y unos servicios sociales de calidad (…) objetivo prioritario de todas las actuaciones que emprende el Consell”.
És indignant i un insult a la intel·ligència que Fabra s'escude en l'educació, la sanitat i els serveis socials per a tancar la ràdio i la televisió dels valencians quan la societat sap que també estan desmantellant aquests serveis públics i potenciant-ne la privatització. Han abandonat a la seua sort els centres educatius, han retallat els salaris del professorat i del conjunt del personal públic, han endurit les condicions laborals del professorat, han reduït les beques de transport, menjador i ajudes als llibres de text de l'alumnat. Han deixat de construir centres públics per a cedir sòl a la privada.
El tancament de RTVV forma part de l'estratègia de desmantellament dels serveis públics, juntament amb la sanitat, l'educació i els serveis socials. Un desmantellament per a beneficiar l'empresa privada, i en el cas de l'educació, la patronal de centres concertats, les universitats privades, com la Universitat Catòlica de València, que està ocupant solars públics per implantar el seu negoci.
És fals que RTVV no siga sostenible, és fals que no puguen acatar la sentència del TSJ i readmetre els treballadors i treballadores acomiadades. És fals que s'haja de tancar RTVV per mantenir l'educació, la sanitat i els serveis socials.
Per tot això, manifestem el nostre rebuig al tancament de la ràdio i la televisió públiques i n'exigim el manteniment. Apostem per una RTVV pública, en valencià, de qualitat i plural. Exigim responsabilitats al govern del Partit Popular, encapçalat pel president Fabra, com a culpables de la situació de ruïna econòmica a la que ens han conduït després de 17 anys de govern, en què han malbaratat i dilapidat els nostres recursos, s'han enriquit a costa nostra (recordem els nombrosos imputats del PP en diferents casos de corrupció) i han condemnat a la societat valenciana a pagar la crisi amb les seues polítiques de retallades dels serveis bàsics.
A més, ens solidaritzem amb els més de 1.600 treballadors i treballadores i les seues famílies, els afectats per l'ERO i els futurs afectats pel tancament definitiu de les emissions de RTVV. En els centres educatius també hem patit l'acomiadament de milers de docents interins aquests darrers anys i coneixem de primerà mà els drames personals i familiars pels quals estan passant els nostres companys i companyes.

….............., a …... de....... de 2013

Descarrega't el manifest (PDF)

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR