retallades

STEPV-Iv proposa presentar reclamacions individuals per la retallada de les IT

dimecres 17 octubre 2012 08:03 h

El passat dia 1 d’octubre es va publicar el Decret-Llei 6/2012 en el qual es detallen noves retallades per a les treballadores i treballadors de l’ensenyament concertat. Entre aquestes retallades es troba una nova vulneració dels drets consolidats al conveni 5é, ens tornen a aplicar una nova regulació al complement per Incapacitat Temporal.

A l’article 68 del nostre Conveni el personal docent amb pagament delegat té reconegut un complement per Incapacitat Temporal per arribar al 100% de la retribució mensual durant els 7 primers mesos i un més per cada trienni d’antiguitat a l’empresa. Amb la nova regulació l’Administració pretén pagar aquest complement atenent els criteris següents:
Incapacitat Temporal per contingències comunes (IT per accident no laboral i malaltia comuna):

  • 3 primers dies: complement que suposarà un màxim del 50% de la retribució diària del mes anterior al de causar-se la incapacitat.
  • Del 4t dia al 20: prestació econòmica que no suposarà més d’un 75% de la retribució diària del mes anterior al de causar-se la incapacitat.
  • Del 21 en avant: Prestació equivalent al 100% de la retribució diària del mes anterior al de causar-se la incapacitat.

Incapacitat Temporal per contingències professionals (IT per accident laboral i malaltia professional) i Incapacitat Temporal per contingències comunes que deriven en hospitalització (incloent la domiciliària) o intervenció quirúrgica que responga a activitats assistencials compreses en la Cartera Comú Bàsica dels Serveis Assistencials del Sistema Nacional de Salut, així com els processos d’incapacitat temporal derivats directament dels esmenats suposats.: Prestació econòmica completant des del primer dia fins a arribar a el 100% de la retribució diària del mes anterior.
Recordem que l’Administració ja havia vulnerat el mateix article del conveni aplicant-nos l’article 15 del Decret-Llei 1/2012, pel qual la Conselleria només ens pagava el 100% del sou els 15 primers dies d’una baixa.
Ara, com ja va fer el sindicat anteriorment amb les reclamacions dels endarreriments de 2008, recomanem a tot el món que es puga veure afectat que reclame tot allò que la Conselleria deixe de pagar. El procés adequat per a fer-ho és presentar una reclamació prèvia a la Conselleria i una altra a l’empresa -abans que passe un any des que es va ocasionar el deute- per a poder després presentar una demanda judicial.
STEPV-Iv té les portes obertes per a tot aquell afectat/a que vullga que li portem les reclamacions i la demanda i/o que necessite l’assessorament del nostre sindicat.
Recordar-vos també que es pot reclamar perquè encara tenim un Conveni, el 5é, que ens dóna una sèrie de drets laborals, però que estem en risc de perdre si continuen en punt mort les negociacions del proper Conveni 6é, i si això passa en el millor dels casos passarem estar regulat pels mínims de l’Estatut dels Treballadors i en el pitjor a veure’ns abocats a acords entre empresari i treballador/a , la qual cosa podríem buscar responsabilitats en les patronals i els sindicats majoritaris del sector, uns perquè els interessa que córrega el temps i els segons per desídia i apatia professional. Sembla ser que ambdós no estiguen per la tasca d’arribar a cap acord.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR