VI Conveni

STEPV-Iv denuncia la situació actual del VI Conveni de Concertada

El V Conveni de concertada va expirar el 31 de desembre de 2008 i fa més de dos anys que les negociacions del VI Conveni estatal estaven aturades.

dilluns 18 febrer 2013 18:06 h

Ensenyament concertat d’STEPV-Iv amb el suport de la resta de STEs ha manifestat reiteradament la necessitat urgent de dignificar la nostra feina negociant un conveni en la línia de mantenir els drets laborals adquirits dintre de la nostra professió. Hem de tenir en compte que les taules salarials vigents són encara del 2008, i pel que fa al personal d’Administració i Serveis no han tingut cap increment del seu salari des de 2005-06.

La Conselleria no menejarà fitxa per negociar res i continuarà donant llargues

Com bé sabeu la Reforma laboral de Rajoy (R.D. llei 3/2012 de 10 de febrer de 2012) ha esdevingut un arma lesiva per a la classe treballadora. Entre d’altres la major part dels acomiadaments són objectius i, pel que fa als acomiadaments improcedents, suposen una imdemnització indigna. A més, el treballador per defensar-se ha de moure tot l’aparell judicial amb les costes que això implica. I per si no era suficient, facilita la possibilitat de l’empresari a despenjar-se del que està pactat en conveni. La Reforma laboral de Rajoy posa data de caducitat al temps pel qual es pot prorrògar un conveni, és el què anomenem ultraactivitat en la negociació col·lectiva. Açò implica que quan un conveni arriba a la data tope s’ha d’acollir a un de rang superior i si no és possible, com és en el nostre cas, a l’Estatut dels Treballadors, aplicantse la normativa de mínims.

Amb tota aquesta cojuntura el banc de la patronal a Madrid avalats per aquesta Reforma, llançà un òrdago de proposta als sindicats de la Mesa en desembre de 2012 (penjada a la web de privada).

Aquesta proposta inclou tres punts que per a l’STEPV-Iv són totalment inadmissibles:

1.- Relacionar les taules salarials a les variacions dels Pressupostos Generals de l’Estat. Normalment el nostre salari base sempre ha estat vinculat a l’IPC.
Aquest fet suposa donar cobertura total a l’Administració per poder modificar el nostre salari al seu gust sense tenir en compte si es revisen o no els diferents complements que cada Administració Autonòmica puga pagar, en el nostre cas -Complement Retributiu Valencià-. A més hem de tenir en compte que les pagues d’antiguitat s’acaben pagant els cinc quinquenis,  si exclogueren aquestos complemets, redundaria per tant en una baixada flagrant de la citada paga d’antiguitat.

2.- Pel que respecta a les ITs(baixes temporals) i Paga d’Antiguitat.
La patronal inclou en aquesta proposta que el dret ha de néixer expressament de l’Administració i si l’Administració no paga, les patronals no es volen fer càrrec.  Sols afecta al pagament delegat, ja que al personal del PAS (Administració i Serveis) tenen reconegut el dret pel mòdul i aquest no varia.

3.- La patronal clava el punt de la regulació del 1er cicle d’infantil.
Aplicant trets del Conveni d’Infantil XI, que marcarien un pas enrere en salaris, horaris, permisos… etc. Minvant drets laborals per a les nostres companyes i companys d’infantil d’una manera descarada.

Per què ha marcat la patronal la seva proposta d’una manera tan agressiva?

Degut a les retallades que han aplicat les administracions de les distintes comunitats en les nòmines dels treballadors/es en pago delegat.

Concretament hi ha una sentència a País Basc on falla a favor del treballador/a, i ha obligat a pagar als centres concertats els diners que ha deixat d’abonar l’Administració.

La patronal evidentment, escarmentada per aquesta sentència, es cura amb salut posant aquest punt a la proposta seva i a més la setmana passada es va ratificar, tancant-se en banda i propiciant el no retorn a unes negociacions flexibles, posant entre l’espasa i la paret als sindicats. 
     
A més d’aquest tres punts claus, pensem que poden pedres a la llarga drets consolidats en els anteriors convenis com:

  • Increment d’hores docents i del PAS.
  • Un més anual,  sols de vacances.
  • Pèrdua de la paga de 25 anys
  • Revisió a la baixa de les taules salarials.
  • Pèrdua del còmput d’antiguitat i triennis.
  • Pèrdua de permisos no retribuïts.
  • Alteracions en els permisos retribuïts.

 
No cal evidenciar que la prioritat màxima ha de ser la lluita per un conveni VI digne i no veures avocats al dictamen unilateral de la patronal. Som partidaris de moure i activar als professionals del sector, iniciant accions conjuntes amb la resta de sindicats, així ho hem denunciat en dues ocasions als mateixos, amb la resposta per part del sindicat majoritari de negar la major.

A aquestes altures, és totalment incompresible la passivitat del que s’auto proclama sindicat majoritari del sector, FSIE,  amb la connivència de la resta de sindicats al tall de la finalització de la pròrroga a juliol de 2013.

Recordem que durant quasi dos anys i mig s’ha tingut el marc adequat per aconseguir avanços en els drets dels treballadors/res, la no pressió per part dels sindicats de la Mesa quan l’equilibri era favorable tant per a patronal com per a sindicats ha esdivingut en deixar córrer el temps provocant irremediablemet que la balança s’incline positivament cap a la patronal, ara més que mai la patronal té la sartén pel mànec.
 
En STEPV-Iv i resta d’STES som conscients de que totes i tots junts alcançaríem una nova realitat que per desgràcia no s’està aconseguint a la mesa de negociacions. Pel que respecta a País Valencià, s’està desviant l’atenció del treballador/a posant èmfasi en sol·licitar reunions a la Conselleria d’Educació per tractar temes que al nostre paréixer són molt importants però que actualment són secundaris, per la senzilla raó que la solució d’alguns d’ells bé subordinada al que es puga extraure del VI Conveni. 

La Conselleria no menejarà fitxa per negociar res i continuarà donant llargues fins que no es resolga el VI conveni de Concertada. Aquesta obvietat sols l’ha denunciat l’STEPV-Iv, mentre que la resta de sindicats giren la mirada cap a una altra realitat totalment ficticia.

Etiquetat com a

vi conveni

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR