Dignitat del professorat

STEPV insta els sindicats i la Conselleria a retirar l’acord de professorat interí

L’acord discrimina i castiga molts col·lectius de professorat

dilluns 29 abril 2013 14:06 h

Aquest matí ha tingut lloc la primera reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí, de la qual STEPV no forma part perquè no l’ha subscrit.

STEPV ha convocat assemblees el pròxim 2 de maig per a informar dels recursos individuals que pot presentar el professor afectat

STEPV insta els sindicats signants i la Conselleria d’Educació a retirar l’acord i a obrir una nova negociació amb el compromís de mantindre l’estabilitat de les borses de treball del professorat interí, com en l’acord de 2010. D’aquesta manera s’evitaria condemnar milers de docents interins a l’atur perquè depenen del resultat de les oposicions per a mantindre o no el seu lloc en borsa.
Aquesta situació és especialment greu per a aquells docents que no han aprovat cap exercici en les oposicions o no s’han presentat mai i tenen convocades oposicions per a enguany, ja que aquest col·lectiu serà rebaremat i perdrà el seu lloc de treball encara que aprove tota la fase completa d’oposicions.
Precisament, per salvaguardar els llocs de treball d’aquest col·lectiu, STEPV ha demanat en el recurs contra el nou acord que se suspenga cautelarment perquè no s’aplique en les oposicions d’enguany.
La situació d’aquest col·lectiu és un greuge comparatiu per a la resta de personal que, havent aprovat una part de l’oposició, té dret a moratòries (una o dues segons el cos) i podrà conservar el seu lloc si aprova tota la fase d’oposició. No s’entén que, si la filosofia subjacent de l’acord és col·locar primer a les persones que aproven la fase completa d’oposicions, com ha insistit reiteradament la Conselleria, aquest col·lectiu no tinga eixe dret i perga el seu lloc en la borsa encara que aprove tota l’oposició.
També queden fora de l’acord, aquelles persones que presten serveis després de l’aplicació de l’acord, és a dir, després que s’haja publicat en el DOCV el passat 22 d’abril, i que tinguen l’oposició aprovada en el passat, ja que no els comptarà ni haver prestat serveis ni haver aprovat l’oposició completa.
Les afectacions a altres col·lectius de professorat interí (i parlem de col·lectius des de l’acord actual, perquè abans només existia un sol col·lectiu de professorat interí) continuen. Per exemple, el personal del cos de mestres que només haja prestat serveis en l’especialitat de primària, si està habilitat per altres especialitats de les quals es convoquen oposicions enguany (Infantil, Anglés, Música, Educació Física, Audició i Llenguatge i Pedagogia Terapèutica), està afectat per l’acord i pot perdre el seu lloc en la borsa enguany (si no ha aprovat res mai abans) o ja li consumeix la primera moratòria de les dues que té.
Aquests són només alguns dels exemples de la greu afectació de l’acord per a molts docents interins segons la seua situació actual. L’acord és discriminatori i injust i absurd, ja que l’obsessió de la Conselleria de col·locar “els millors”, és a dir, els que aproven les oposicions, ni tan sols es pot aplicar en tots els casos.
STEPV ha convocat assemblees informatives el pròxim 2 de maig a les seus del Sindicat a Alacant, València i Castelló per a explicar els recursos individuals que pot presentar el professorat afectat i per a continuar recollint casuística possible i subsceptible de recurs.
El Sindicat insisteix, davant alguns dels casos exposats, que cal retirar l’acord i obrir la negociació esmentada per evitar els greus perjudicis que comportarà l’aplicació de l’acord aquest mateix curs.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR