Reforma educativa

STEPV insta als centres a no realitzar la prova final d’avaluació

El Sindicat valora positivament que no siga obligatòria la realització d’aquesta prova

dimarts 31 maig 2016 10:44 h

D’acord amb la resolució publicada ahir al DOCV sobre les proves finals d’avaluació de tercer i sisè de primària, les conegudes “revàlides” imposades per la LOMQE, STEPV valora positivament que no siguen obligatòries, ni que siguen realitzades per professorat extern al centre. Així i tot, davant la possibilitat oferida per la Conselleria als centres per a realitzar aquestes proves externes, el Sindicat insta a tots els centres afectats per la resolució a no realitzar-les i a avaluar l’alumnat amb els criteris propis, tal i com també permet la resolució.

STEPV s’ha mostrat contrari a les revàlides, en considerar-les un sistema de classificació de l’alumnat

STEPV s’ha mostrat contrari a les revàlides, en considerar-les un sistema de classificació de l’alumnat segons el rendiment, una eina que només servirà per a segregar l’alumnat en els itineraris previstos per la LOMQE en secundària.
A més, les proves externes mai tenen en compte les circumstàncies socioeconòmiques ni culturals de l’alumnat i de l’entorn, amb la qual cosa no s’avalua el procés d’ensenyament aprenentatge ni l’equitat del sistema, sinó únicament el rendiment de l’alumnat, de forma totalment descontextualitzada i atenent les directrius de les polítiques educatives neoliberals que impregnen la LOMQE.
Per tot això, el Sindicat continuarà la lluita contra aquesta llei fins aconseguir-ne la derogació i insta al professorat, a la comunitat educativa i al govern valencià a mantindre la mobilització i el rebuig ferm a la LOMQE. Així ho transmetrà novament als partits polítics en la campanya electoral de les pròximes eleccions estatals del 26 de juny i al govern que en puga sorgir.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR