Condicions laborals

STEPV insta a la Conselleria a resoldre satisfactòriament el procés de Càtedres de Secundària i EOI

Els nomenaments a data d’1 de setembre de 2016 vulneren els drets adquirits de les persones que obtingueren la plaça

dilluns 22 febrer 2016 09:53 h

Davant les recents notícies per part de la Conselleria d’Educació sobre la publicació imminent d’una nova resolució definitiva de càtedres de Secundària i EOI (procediment iniciat en 2009), en la qual es publicaran totes les especialitats convocades excepte Tecnologia i Organització i Gestió Comercial, amb efectes a 1 de setembre de 2016, STEPV manifesta el següent:

STEPV convocarà assemblees pròximament per informari assessorar el col·lectiu afectat per aquest procés de càtedres.

1.- El Sindicat exigeix a la Conselleria que els efectes d’aquesta resolució siguen, com a mínim, des de la publicació del primer llistat definitiu, és a dir, des de 2014.
2.- Totes les persones que durant aquest procés s’han jubilat sense ser nomenades al BOE, han de tindre el reconeixement i veure actualitzades les seues retribucions.
3.- Igualment, el professorat afectat per les especialitats que no es publicaran pròximament (Tecnologia i Organització i Gestió Comercial) perquè estan pendents de la resolució judicial atenent els recursos presentats, ha de veure reconeguda la seua condició de catedràtics també amb efectes de 2014. Cal que aquestes especialitats també es publiquen juntament amb la resta d’especialitats.
STEPV entén que un procediment iniciat en 2009, que s’ha vist aturat en diverses ocasions per part de la Conselleria d’Educació, no pot perjudicar el professorat que ha estat nomenat en diverses ocasions per la pròpia Conselleria, però que no ha vist reconeguda la seua condició de catedràtic ni les retribucions corresponents. I menys, que la Conselleria nomene pròximament aquest personal amb efectes només des de l’1 de setembre de 2016, quan ha estat nomenat des de 2014 en un primer llistat definitiu.
Les actuacions judicials no poden aturar aquest procediment. Això no passa en altres procediments d’accés a cossos docents, com per exemple les oposicions, on un recurs no impedeix els nomenaments ni de tota una especialitat ni molt menys de totes les persones que han ontingut una plaça.
Per tant, s’ha d’aplicar el mateix criteri en aquest cas i amb efectes de reconeixement i retributius des del moment en què es va publicar el primer llistat definitiu en 2014.
STEPV està estudiant, mitjançant els seus serveis jurídics, la casuística generada en tot aquest procés i, quan es publique el llistat definitiu, instarà al personal afectat a assessorar-se per tal de defensar els seus drets. Així mateix, el Sindicat convocarà assemblees pròximament per informar el col·lectiu de tot allò que afecta aquest malaguanyat procés de càtedres.

Etiquetat com a

càtedres

Comentaris

Vicente R. Ferrando Ferrer

22 febrer 2016 / 13:33 h

Com diu el text de la notícia: ” Les actuacions judicials no poden aturar aquest procediment. Això no passa en altres procediments d’accés a cossos docents, com per exemple les oposicions, on un recurs no impedeix els nomenaments ni de tota una especialitat ni molt menys de totes les persones que han ontingut una plaça.”
Per tant, CAL QUE LA CONSELLERIA NOMENE TOTES LES ESPECIALITATS I QUE ESTE SINDICAT NOSTRE STEPV L’HO EXIGISCA EXPLICITAMENT.
No estaria de més dixar-ho clar incloent un punt més al cos de la notícia.


STEPV

23 febrer 2016 / 10:51 h

Hola
Ja està afegit en l’apartat 3.
Salut


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR