Professorat interí

STEPV insta la Conselleria a pagar al professorat interí el dia 1 de setembre en la nòmina

El Sindicat inicia una campanya de reclamacions a la Conselleria

dimecres 02 octubre 2013 16:23 h

La Conselleria d’Educació no ha pagat al professorat interí adjudicat al juliol la retribució corresponent al dia 1 de setembre, data del nomenament oficial, perquè va caure en diumenge.

STEPV critica també que no hi haja cap petició de reunió urgent de la Comissió de Seguiment per part dels sindicats signants

Aquest fet és una nova agressió al professorat interí, que deixarà de cobrar entre 90 i 100 euros segons el cos al qual pertanga.
Els nomenaments de les persones adjudicades en juliol va de l'1 de setembre fins el 31 d'agost, tal com assenyala l'article 10 de l'acord de professorat interí (i tots els acords anteriors) que ara la Conselleria incompleix. El Sindicat critica també que no hi haja cap petició de reunió urgent de la Comissió de Seguiment de l'acord per part dels sindicats firmants (recordem que STEPV no va signar), per a tractar aquesta qüestió.
Aquesta situació pot tindre altres efectes negatius, més enllà de la retallada retributiva. Si no han estat donats d'alta en la Seguretat Social a efectes d'1 de setembre, pot tindre repercussions en futures prestacions com l'atur, la jubilicació, incapacitats, etc., per perdre un dia de cotització.
És per això que STEPV ha iniciat una campanya entre el professorat interí perquè reclame l'abonament d'aquest dia en la nòmina. Aquesta campanya consisteix en presentar reclamacions a la Conselleria d'Educació. El Sindicat, per la seua banda, presentarà una queixa a la Direcció General de Personal perquè rectifique i abone les quantitats degudes al professorat interí. Així mateix, els serveis jurídics del Sindicat estan estudiant la possibilitat de presentar una denúncia a Inspecció de Treball.

Recomanacions STEPV al professorat interí:
En relació al pagament per part de la Conselleria del dia 1 de setembre de 2013 del professorat interí, STEPV recomana a l'esmentat personal que:
1.- Revise la nòmina corresponent al mes de setembre i comprove l'abonament del dia 1 de setembre de 2013.
2.- Sol·licite un informe de vida laboral per a comprovar que l'esmentat dia està cotitzat correctament en el RGSS.
3.- Si no està cotitzat, cal presentar una instància o reclamació prèvia en via administrativa davant la Direcció General de Personal de la Conselleria d'Educació.
4.- I, si no ho abona la Conselleria (cosa que s'hauria d'exigir), comprove que estiga abonat i cotitzat pel Servei Públic d'Ocupació.

Model de reclamació a la Direcció General de Personal:
- en valencià
- en castellà

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR